• 瀏覽: 8,427
  • 回覆: 51
+2
引用:
原帖由 家中藍色手袋 於 2022-8-20 05:41 PM 發表

集團比既電話,唔係佢本人account

有人監控佢發左乜message

我估
既然有人可以一路被迫做網騙,一路求救,證明監控唔係好嚴謹

引用:
原帖由 triumphal_ark 於 2022-8-20 17:46 發表

既然有人可以一路被迫做網騙,一路求救,證明監控唔係好嚴謹
老虎都恰眼訓

引用:
原帖由 chowo 於 2022-8-20 16:59 發表

如果斷了一切聯繫方式,做乜都冇用。只能靠受害人把握機會對外聯繫。我真係唔明點解話高官膠? 你有什麼好建議,有哪些🤔膠的方法? 等大家學吓嘢。唔好講埋啲派解放軍啲廢話~~~
電視新聞報導講咗,班豬仔只係冇咗自由,工餘時間可以用自己手機。

嘥咁多資源去幫啲又蠢又擔心嘅人🤦🏻‍♂️

難以上網但又可以同01吹水? 😒

引用:
原帖由 大滾友 於 2022-8-20 10:03 發表
雖然而家經濟好差,但一般人肯做,香港基本上撈一餐半餐唔成問題,除非你係前幾年參與暴動,放番出黎有案底無人請,要去柬埔寨搵快錢就難講D
井蛙國人幾拾年如一日仲以為有案底系香港寸步難行,你估個撚個做律師同會計師呀,酒樓請個樓面都要清白紙呀,吾怪得通街都係蠢人啦

引用:
原帖由 snooboy 於 2022-8-20 18:40 發表
難以上網但又可以同01吹水? 😒
有某部分人可以有電話卡使用,有電話卡嗰班人主要都係負責網上行騙

引用:
原帖由 小豬2016 於 2022-8-20 21:36 發表

有某部分人可以有電話卡使用,有電話卡嗰班人主要都係負責網上行騙
咁即係可以對外聯絡啦 😏

被困港人亦可郵寄填妥表格返港,港府會盡速處理

引用:
原帖由 戇居士電梯佬 於 2022-8-20 06:01 發表

原來班膠官啲傻唔係扮出嚟係真傻㗎,啲綁匪禁錮嗰陣人哋時,係會比你打電話下載App填表格求救嗰喎,不如比埋地址你哋等人嚟救吖,好無?
又真係可以睇youtube打電話喎 唔信你去問下胡慧沖

引用:
原帖由 walkera2006 於 2022-8-20 08:51 發表
受害人在守衛森嚴KK園內,下載表格,填表 ,上載表格通知香港政府,保安局高官好波
咁你又真係無知喎 佢地係園區交足數又真係free上網

引用:
原帖由 勝利人生 於 2022-8-20 10:13 發表
成件事查清楚未,綁架禁固點會仲有電話用
又真係可以打電話同上youtube喎

引用:
原帖由 柒柒柒個陸 於 2022-8-20 11:23 PM 發表

咁你又真係無知喎 佢地係園區交足數又真係free上網
交足數就得到上賓式招待唔使求助喇,無腦

引用:
原帖由 家中藍色手袋 於 2022-8-20 17:48 發表

老虎都恰眼訓
咁咪whatsapp家人朋友代填form

引用:
原帖由 33Chris 於 2022-8-20 07:11 發表
如果用到whatsapp,一早唔識得向香港親友求救
又話用電話受監視,但又可以同黑霉鄉港零蛋溝通求救,笑左

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]