• 瀏覽: 7,673
  • 回覆: 51
+3
東南亞詐騙風波繼續發酵,有港人被利誘赴柬埔寨、緬甸、泰國及老撾等國家工作後涉被禁錮。保安局副局長卓孝業表示,當局接獲23宗求助,呼籲受害人

填張表先...DOWNLOAD個APP!咁又幾好喎

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/社會新聞/805834 ... p;utm_campaign=news

都幾麻煩
似乎呢個X街集團有排搞

引用:
原帖由 超靚仔20 於 2022-8-20 03:04 發表
東南亞詐騙風波繼續發酵,有港人被利誘赴柬埔寨、緬甸、泰國及老撾等國家工作後涉被禁錮。保安局副局長卓孝業表示,當局接獲23宗求助,呼籲受害人

原來班膠官啲傻唔係扮出嚟係真傻㗎,啲綁匪禁錮嗰陣人哋時,係會比你打電話下載App填表格求救嗰喎,不如比埋地址你哋等人嚟救吖,好無?

如果用到whatsapp,一早唔識得向香港親友求救

引用:
原帖由 33Chris 於 2022-8-20 07:11 發表
如果用到whatsapp,一早唔識得向香港親友求救
報紙佬老作多

引用:
原帖由 戇居士電梯佬 於 2022-8-20 06:01 發表

原來班膠官啲傻唔係扮出嚟係真傻㗎,啲綁匪禁錮嗰陣人哋時,係會比你打電話下載App填表格求救嗰喎,不如比埋地址你哋等人嚟救吖,好無?
咁又用到WhatsApp Telegram
你啲傻都唔係份架喎

有d參予犯罪集團呃人揾唔夠數,比集團禁固勒索,兔死狗烹,自作自

其實呢班友好有黃人特質, 我冒險你找數,搵快錢係我權利,救我係你既義務

有小小唔明, 用whatsapp同download入境署個apps都係用同一部手機, 究竟有乜分別? 🤔🤔🤔

根本有啲黃畜, 係自願去做電騙.

引用:
原帖由 超靚仔20 於 2022-8-20 03:04 發表

可以用whatsapp, 可以發訊息比朋友或親人, 告知佢地你的現況.

有d人出左黎都唔肯走,走左搵唔返咁多錢

出發前每人一部衛星電話,最好一call有直升機直到園區

受害人在守衛森嚴KK園內,下載表格,填表 ,上載表格通知香港政府,保安局高官好波

主題標籤 #保安局
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]