• 瀏覽: 6,087
  • 回覆: 28
柬埔寨人口販賣騙局在台灣社會繼續受廣泛關注,新北市刑警近日破獲3宗人口販運案拘捕15人,並趕到機場攔截6名準備出境的受害人,但其中1人

只需懂打字,就能可獲每月4萬美元?
識打(飛)機,都無可能賺4萬美元。何況只識打字?

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1865648/即時-中國-人口販賣-台有受騙民眾堅持赴柬遭遣返-刑警指多屬社會-邊緣人

明知受騙都要去, 而且疫情都要去, 就知係咩事啦。與虎謀皮。
其實好多人都話佢地都唔抵可憐, 都不是沒道理。

民賤黨成日吹到台灣幾咁美好, 點解啲人死都要去柬埔寨呢啲地方既?

蔡省長聲都唔聲, 選著佢真系前世唔修.

自暴自棄的一羣,根本無必要同佢哋著緊操心

佢要去死唔阻佢,只係擔心日後被佢欺騙的人,嗰班先無辜

引用:
原帖由 Coke_duo 於 2022-8-19 21:46 發表
明知受騙都要去, 而且疫情都要去, 就知係咩事啦。與虎謀皮。
其實好多人都話佢地都唔抵可憐, 都不是沒道理。
一部分人可能一早就知道去到要做咩。

引用:
原帖由 沙漠清涼的弟弟 於 2022-8-19 21:53 發表
民賤黨成日吹到台灣幾咁美好, 點解啲人死都要去柬埔寨呢啲地方既?
菲律賓工人5千HKD一個月

台灣大學生7千HKD一個月

個gap愈來愈近啦,睇嚟好快賓妹會貴D Tim

邊緣人?
若果唔係因為台灣「民不聊生」,民主選舉出黎的領袖就只會為「民主」出力,去保衛「民主選舉」,而沒有為「民生」盡力,明明經濟差仲要交天價保護費去買武器,台民又使乜出國謀出路呢!

引用:
原帖由 lpj88 於 2022-8-19 21:56 發表
蔡省長聲都唔聲, 選著佢真系前世唔修.
邊緣人唔投票俾菜省長,所以菜省長當佢哋死嘅。
光頭蘇仲話,「只是」有百幾人失聯。
不過一日後失聯嘅人多咗幾倍。

引用:
原帖由 tam_n 於 2022-8-19 22:20 發表

邊緣人唔投票俾菜省長,所以菜省長當佢哋死嘅。
光頭蘇仲話,「只是」有百幾人失聯。
不過一日後失聯嘅人多咗幾倍。
因為台灣有校正回歸.

呢D人根本就是唔死都冇用,現在只剩個臭皮囊及器官可用,就讓他們去吧

這些台灣騙子島島民以為只有牠們去呃去騙有錢收, 從沒想過牠們踏入鱷魚潭後隨時沒退路, 最終... 隨時成為器官市場上的陳列貨品...

我估2019班手足都有唔少被賣咗去

引用:
原帖由 歪樂煲乎 於 2022-8-19 22:09 發表

菲律賓工人5千HKD一個月

台灣大學生7千HKD一個月

個gap愈來愈近啦,睇嚟好快賓妹會貴D Tim
賓姐喺香港搶貴晒喇!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]