• 瀏覽: 21,610
  • 回覆: 126
  • 追帖: 1
+2
引用:
原帖由 Kclundo 於 2022-8-19 16:35 發表

老美要3億,但只有4.8G。🤭🤭
4.8G 係咩黎? 又係香港果幾間電訊公司果D呃人plan?

引用:
原帖由 揚州 於 2022-8-19 16:36 發表

非洲都已經快過老美
川普美國已淪第三世界國家及笑柄 不再受尊重

勁呀!射9白皮

所羅門好快有5G, 尾國有唔知

引用:
原帖由 後天紅色的羊 於 2022-8-19 16:37 發表

當地有5G 都冇用, 打電話都出唔到外國, 美國盟友話海底電纜唔俾你用, 你就等於荒島
🤔可能用衛星電話

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2022-8-19 15:09 發表

美國可以將佢國內所拆的華為信號塔搬去所羅門群島再起,
夠晒環保,
不過就唔保證係5 G信號塔
尾國國內既係4G 塔吧?

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-8-19 15:26 發表

老尾,袋鼠國都冇5g技術
但好笑在佢話中國抄佢哋囉,可能佢哋唔知當5G 啩。

引用:
原帖由 vampire912 於 2022-8-19 16:47 發表

但好笑在佢話中國抄佢哋囉,可能佢哋唔知當5G 啩。
係呀!偷左老尾未來技術

同歐美鬼佬友好,只會俾支鎗你殺親友。

同中國友好,有錢大家搵,唔夠建設幫埋你手。

美澳無得監控了

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2022-8-19 15:02 發表
所羅門群島政府周四(18日)證實,已簽署協議向中國國營銀行借貸6,600萬美元(約5.1億港元),在當地興建161座手機

所羅門決擇正碓,好快有5G享用 ...
借咁大筆錢只收1%息,真係半賣半送益咗佢!不過咁,非常時期,搶市場更重要!

引用:
原帖由 阿妮呢 於 2022-8-19 16:44 發表
所羅門好快有5G, 尾國有唔知
美國唔知話會影響飛機升降
但大陸又冇咁既問題

只需要6600萬美元就可以興建161座手機信號塔來為國民提供全面5G及更先進的通訊服務, 真係超級優惠, 島民真係好幸運好幸福...

引用:
原帖由 後天紅色的羊 於 2022-8-19 16:38 發表

4.8G 係咩黎? 又係香港果幾間電訊公司果D呃人plan?
坐巴士時作出嚟嘅!🤭🤭

引用:
原帖由 gg197212 於 2022-8-19 17:11 發表

借咁大筆錢只收1%息,真係半賣半送益咗佢!不過咁,非常時期,搶市場更重要!
其實收息係象徵性大於實際性,
根本就係美其名幫佢網絡建設.各取所需.
對2國實質都有利,只不過會因此而得罪美澳
而所羅門呢個決定亦證明經濟發展才是王道.
慢慢地會影響埋其他發展中國家棄美隨中.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]