• 瀏覽: 11,952
  • 回覆: 16
據報道29名參與35+行動的罪犯,已經承認罪行,交由高等法院判刑。

我曾在香討發文稱35+是明目張膽的顛覆政府行為,必然會被判刑,現在果然應驗了。

呢班反中亂港分子是罪有應得。

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
美國玩咗咁耐「民主」,自然經驗豐富,知所避忌。香港果班民主教徒知其一不知其二,想玩死國家,最終玩死自己。

引用:
原帖由 神經箭 於 2022-8-19 13:09 發表
美國玩咗咁耐「民主」,自然經驗豐富,知所避忌。香港果班民主教徒知其一不知其二,想玩死國家,最終玩死自己。
泛民中學西方法律的律師不少,他們只是睇低老共的治港能力。

引用:
原帖由 真面目 於 2022-8-19 13:17 發表

泛民中學西方法律的律師不少,他們只是睇低老共的治港能力。
被人睇低冇問題,最緊要國家發展有成績。

司徒華個時係絕對唔會睇低大陸, 所以基本上都係做場戲, 拎到甜頭就收工。 去到游粱個時已經話玩到好低能, 明目張膽搞港獨, 被dq後又敢做唔敢認。 之後仲低能, 明目張膽去造反奪權, 仲以為會成功, 或者失敗之後大陸都唔會追究。

引用:
原帖由 naly 於 2022-8-19 13:50 發表
司徒華個時係絕對唔會睇低大陸, 所以基本上都係做場戲, 拎到甜頭就收工。 去到游粱個時已經話玩到好低能, 明目張膽搞港獨, 被dq後又敢做唔敢認。 之後仲低能, 明目張膽去造反奪權, 仲以為會成功, 或者失敗之後大陸都唔會追究。
司徒華系愛國份子,同當時大部份華人一樣;相信中國應該推行民主政治。佢反對一黨專政,覺得中共戀棧權力是自私行為。所以要反對。

終於有報導

引用:
原帖由 kwanhung 於 2022-8-19 17:20 發表
終於有報導
都算好消息,未夠重判。

引用:
原帖由 naly 於 2022-8-19 13:50 發表
其實長毛都係呢類人,跟本只係戲子......

不過佢放唔低果樽鹽,走去痴埋班笨土派去"默許港獨"想拎著數,結果兩邊不討好之餘仲要坐埋監......

引用:
原帖由 神經箭 於 2022-8-19 15:36 發表

司徒華系愛國份子,同當時大部份華人一樣;相信中國應該推行民主政治。佢反對一黨專政,覺得中共戀棧權力是自私行為。所以要反對。
內地不是行"一黨專制",否則國內點會有民主黨派?國內民主黨派仲可以做國家領導層添......

只容許中共執政就是「一黨專政」。一黨專政絕非壞亊;特朗普之前的美國、李光耀時代的新加坡、目前俄羅斯等都是不同形式的一黨專政。

引用:
原帖由 巴巴先生 於 2022-8-20 02:01 發表

其實長毛都係呢類人,跟本只係戲子......

不過佢放唔低果樽鹽,走去痴埋班笨土派去"默許港獨"想拎著數,結果兩邊不討好之餘仲要坐埋監......
長毛當然唔蠢,不過精歸左。收咗銭就含X都得。睇下當年佢狙擊梁振英之落力,畀銭嘅真系物有所值。

國安法下可以將嚴重罪犯移交大陸審判👍

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/comm ... 0823_00832_001.html

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]