• 瀏覽: 48,736
  • 回覆: 208
+15
近期大量台灣和香港民眾被以「高薪就業」騙到東南亞後遭禁錮凌虐,震驚網民。微信公眾號營運者「阿龍」曾在今年初爆料一名大陸男子在柬埔寨被當「血

相信唔止警察連高官...都可能有份?
有大靠山! 要救人唔容易

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/即時中國/805429/柬埔寨-當地華人揭同胞被困-人販賺2萬美元-集團豪言供養警察

官黑勾結,相當難搞

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-8-19 10:21 發表
官黑勾結,相當難搞
冇當地軍佬背景點撐
重話大陸佬主謀.......溶埋佢都得啦

軍佬主......其他中呆黑幫都係下線黎jar 

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-8-19 10:24 發表

冇當地軍佬背景點撐
重話大陸佬主謀.......溶埋佢都得啦

軍佬主......其他中呆黑幫都係下線黎jar 
其實E+最有能力救呢d人只有中國政府!

引用:
原帖由 愛1c蛋 於 2022-8-19 10:30 發表

其實E+最有能力救呢d人只有中國政府!
肯+搵大陸幫咪得lor

well known fact

仲有人敢去柬埔寨玩??

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-8-19 10:43 發表

肯+搵大陸幫咪得lor
糧支兄呆灣幫係呆島係開槍嫁!內地都仲打緊拳頭交

去年每4天發生1件槍擊案!何志偉:雙北槍枝查獲量全台最高2022/07/15 13:02

被騙被拐禁室酷刑待候, 十足十人皮客棧 hostel (2005)套戲咁

引用:
原帖由 果個大大名車 於 2022-8-19 10:50 發表

糧支兄呆灣幫係呆島係開槍嫁!內地都仲打緊拳頭交

去年每4天發生1件槍擊案!何志偉:雙北槍枝查獲量全台最高2022/07/15 13:02
呆灣犯罪成本平
呢單我覺得呆灣告唔入啦.........條中介話, 唔知去到同佢接order唔同告咩
開中介犯法+包對板???
邦交都冇呆灣點去取證???

引用:
原帖由 遮打哥 於 2022-8-19 10:55 發表

柬埔寨及寮國係中國一部分嚟
總之一帶一路 佢有份啦..

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]