• 瀏覽: 111,262
  • 回覆: 662
  • 追帖: 8
+7
做到野

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-8-19 08:29 發表
香港真係唔少呢啲高尚港人
霸住間公屋
但係又冚家移民去英國食 5 鎊唔洗 Fish & Chips
真係有夠賤格

...
嘩!🌚畜才💩走了.......😁

引用:
霸住間公屋
但係又冚家移民去英國食 5 鎊唔洗 Fish & Chips
真係有夠賤格

...
快D收返曬比有需要既人住

香港政府做嘢邊有咁高效率?真係三個月就決定到要踢人走?個故事似流流哋!

引用:
據了解,住戶有不同原因未能應門,大多數為圍封時並不身處單位中、外出工作,圍封時段後才回家等。
佢地的理由咁行貨既

唔該冇強檢嘅都查埋

其實要查有好多辦法,如果水電煤幾個月都冇用過,好大可能冇人住,好過上門查。
當然要其他部門同公司配合,房署有冇試過去做?

其實外國正到咁都唔會返黎嫁啦,點解都唔比返間屋有需要既人住呢?

土立圾房署邊有本事收返間屋,大把富戶同無人住的單位

引用:
霸住間公屋
真係有夠賤格

...
有人就等左十年都無公屋,比依啲扑街霸住

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2022-8-19 09:48 發表

係政府的公屋造就很多公屋戶有錢!
所以依家會2年一次入息審查,不過還是有人在外面有私樓,都仲霸住間公屋,通竭發都只係罰幾萬;有d就認衰仔,唔養父母,留住間公屋比父母住,自己搬出去;總之呢,要審查更嚴同加重罰則!

公屋好多有錢人,房署真係要搞搞佢

引用:
霸住間公屋
真係有夠賤格

...
好多黃人話移民班移英 BNOers 係有錢中產,個個都有私樓急讓套現移民! 佢哋係啲高尚BNOers 大把錢,點會係公屋住戶呀!

引用:
原帖由 歪樂煲乎 於 2022-8-19 08:40 發表
Eddie話離開香港海闊天空

Go la! 

咪住!等多幾先真係有籍先講,過去暫時忍住先
條 Eddie 唔夠人講就 Ban 人!
佢成日自稱英國生活,問佢住邊個 Zone 就 Ban 咗我啦! 

引用:
原帖由 揸波龍爪手 於 2022-8-19 08:58 發表
房署應該整條篤灰熱線,成功報料收返一間公屋獎金十萬
公屋住戶舉報成功免三年租金

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]