• 瀏覽: 124,125
  • 回覆: 662
  • 追帖: 6
+7
以前房屋署真係會搵人喺門口裝,睇吓邊個喺裏面。

抵讚

大把公屋富戶

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-8-19 08:29 發表
香港真係唔少呢啲高尚港人
霸住間公屋
但係又冚家移民去英國食 5 鎊唔洗 Fish & Chips
真係有夠賤格

...
好心移民就吐返間公屋出來啦

呢D 霸公屋 , 公屋富戶 存在左好耐喇, 都唔係新鮮野, 香港好多呢D PK 
房屋署係跟進先好... 唔好得把聲講完就算數...

引用:
原帖由 siuhung 於 19-8-2022 08:55 發表
一個疑問:有錢移民,點解仲可以住公屋?
政府應該加大力度去查班公屋富戶,至少都要罰返幾年的租金差價同利息,另加10萬為詐騙政府的罰款 啦!
住公屋揸寶馬/Benz(自己名)都大有人在啦⋯⋯
望吓屋邨啲車位幾難抽到就明啦!

引用:
原帖由 歪樂煲乎 於 2022-8-19 08:40 發表
Eddie話離開香港海闊天空

Go la! 

咪住!等多幾先真係有籍先講,過去暫時忍住先
Eddy 唔係住公屋架!

引用:
原帖由 touya08 於 2022-8-19 08:35 發表
小黃人 柒到呢
住公屋都可以移民(蠅國?), 去到真係聽乞食

何永賢係咪新任局長, 喂做到野喎, 抵讚
有好多公屋仔揸靚車,好有錢架!

引用:
霸住間公屋
但係又冚家移民去英國食 5 鎊唔洗 Fish & Chips
真係有夠賤格

...
支持舉報、免得屋企附近、養老鼠🪳、
唔舉報、格離屋爆屎渠、就唔好後悔

引用:
霸住間公屋
真係有夠賤格

...
好多人型生物
叫老豆老母比錢佢去英國
淨下老豆老母系公屋, 自己就去英國嘆世界

香討會員 NONAME2013就是好例子
仲要唔刪除公屋戶籍

移左民就唔好霸住公屋啦

關人x事咩。
正苦政策問題

引用:
原帖由 揸波龍爪手 於 2022-8-19 08:58 發表
房署應該整條篤灰熱線,成功報料收返一間公屋獎金十萬
獎金一萬都會吸引多啲人舉報。

引用:
霸住間公屋
真係有夠賤格

...
應該跟進埋消費券
呢家人呃得間公屋,唔會咁蠢唔呃埋消費券
希望警方都介入睇下邊無人用緊呢家人非法拎取左既消費券

引用:
原帖由 naniking 於 2022-8-19 08:51 發表
為房署創造了合情合法合理的機遇,重新審視大廈內嘅居所,就好睇高官懂不懂得善用資源
X2 同意

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]