• 瀏覽: 47,903
  • 回覆: 123
  • 追帖: 1
+3
第5波新冠疫情復熾,確診數繼今年3月31日再次突破6,000宗。衞生署衞生防護中心傳染病處主任張竹君公布,今日(18日)...

一開始就六千幾好嚴重

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0818_00822_001.html

乜嘢人嚟㗎呢啲? 咁廢嘅

香港超英趕美
講緊確診人次同埋長新冠患者數目。

好快會塞爆全部隔離營

引用:
原帖由 V型電磁俠 於 2022-8-18 20:01 發表
第5波新冠疫情復熾,確診數繼今年3月31日再次突破6,000宗。衞生署衞生防護中心傳染病處主任張竹君公布,今日(18日)...

一開始就六千幾好嚴重

...
躺平政策,每日公佈上升數字但繼續尋求放寛 ⋯⋯ 唯有接受

香港政府話係科學抗疫 一邊放寬比鬼佬 一邊想啊爺照顧 兩頭唔到岸

搞唔掂就向澳門政府取經啦 
澳門已經成功清零 啊爺肯通關 依家連針都唔洗打

今日過左6000宗,政府仲放寬酒店限制,根本就行緊躺平政策,完全唔知新一屆政府做緊咩😤

係唔係會再一次禁止夜晚堂食?酒吧、健身室、戲院、美容院要閂門?

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2022-8-18 20:35 發表

可以點?
最叻又停晚市,酒吧,戲院,唱k......又邊度都唔使去。

引用:
原帖由 kleeeenex 於 2022-8-18 20:35 發表

可以點?
最叻又停晚市,酒吧,戲院,唱k......又邊度都唔使去。

數字非常奇怪
唔係幾何式上升 
又話口罩都冇用?
其實係咪可控
用WAVE來傳播 
電子吾之病毒
毒針係接收器?

香港好快成為疫埠。

引用:
原帖由 onnam 於 2022-8-18 08:38 PM 發表
係唔係會再一次禁止夜晚堂食?酒吧、健身室、戲院、美容院要閂門?
睇落好似行共存,所以咩都唔使禁

等禁耐 終於達標 , 夠專家講嘅 六千 👍

附件

20220303_6e179ee46e3baa799790E3T8UvVqr2PF.gif(631.63 KB)

都係果句,對開就放鬆,對內經濟都係,全部解禁,但對市民加嚴,日日幾十間強檢,部份仲檢六七次。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]