• 瀏覽: 2,948
  • 回覆: 12
+2
日本新冠肺炎疫情持續,周四(18日)新增255,534人確診,繼本月10日以來再創單日新高。全日本47個都道府縣當中,有

睇嚟要真正返鄉下享受自由的旅程似乎有排都未能成事...

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intn ... 0818_00992_001.html

所有人都戴口罩下,都有很多人照確診Covid肺炎

引用:
原帖由 pycicamn 於 2022-8-22 03:25 發表
我覺得日本相對其他共存國家, 比較如實統計同報導, 其他都已經唔會點認真驗...

引用:
原帖由 LouAu 於 2022-8-18 20:01 發表
日本新冠肺炎疫情持續,周四(18日)新增255,534人確診,繼本月10日以來再創單日新高。全日本47個都道府縣當中,有

睇嚟要真正返鄉下享受自由 ...
3+4諗住谷旅遊
點知東南亞豬仔莊園單野已經斷咗一臂
日本怪物級疫情廢埋第二臂
天命難違!!!

根本就要共存,澳門都免入境打針,即係有無打針都可以入境,括免疫

所謂安心出行!真係多舊魚。根本無人用,用來又有乜為?我夠膽講E家去街市,超市,茶記都無人用。原因係煩

引用:
原帖由 yongxinya 於 2022-8-22 04:37 發表
根本就要共存,澳門都免入境打針,即係有無打針都可以入境,括免疫
其實打針都不能防感染及防傳染,根本不應視作入境的條件,香港的疫苗通行証就更加荒謬!

引用:
原帖由 keigohgoh 於 2022-8-22 05:09 發表

其實打針都不能防感染及防傳染,根本不應視作入境的條件,香港的疫苗通行証就更加荒謬!
師兄你好,這我認同你的
打不打針是各位自由,我最不滿,就是香港政府以,用不打3針為理由,禁止剪髮,入商場,食市,街市,返工?但是打針作用不大

這點我很荒謬!

引用:
原帖由 yongxinya 於 2022-8-22 05:18 發表

師兄你好,這我認同你的
打不打針是各位自由,我最不滿,就是香港政府以,用不打3針為理由,禁止剪髮,入商場,食市,街市,返工?但是打針作用不大

這點我很荒謬!
香港政府一直將谷針放在第一位。你看每日的記者會,醫生總是不停搵機會提市民打針,每當講到每日有幾多死亡個案,必定係先講當中有幾多個係冇打針或者未打齊針,但其實真正重點係所有死者本身都有長期病患。

引用:
原帖由 keigohgoh 於 2022-8-22 05:32 發表

香港政府一直將谷針放在第一位。你看每日的記者會,醫生總是不停搵機會提市民打針,每當講到每日有幾多死亡個案,必定係先講當中有幾多個係冇打針或者未打齊針,但其實真正重點係所有死者本身都有長期病患。
我現在看見廣告已很反感,仲要叫小朋友打4針

引用:
原帖由 pycicamn 於 2022-8-22 03:25 發表
變種後口罩唔係好擋到

真係狗頭磨剃刀,危九劍。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]