• 瀏覽: 55,786
  • 回覆: 423
  • 追帖: 2
+17
引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2022-8-18 19:27 發表
假新聞?!!
一定係曱甴千祈吾好返香港

引用:
原帖由 歪樂煲乎 於 2022-8-18 18:47 發表

由一開始黃人已經注定死路,大家本同係香港人,一家人,我地都一定唔想佢哋行錯路,奈何佢哋癲狗咁仲日日吊我哋奶共呀,乜支那呀,死蠢呀,咁我都死心,現在一心睇佢哋條路愈行愈窄愈仆街,唔好怪我地壞心腸囉
串返佢,佢哋奶西,舔美

引用:
原帖由 歪樂煲乎 於 2022-8-18 18:47 發表

由一開始黃人已經注定死路,大家本同係香港人,一家人,我地都一定唔想佢哋行錯路,奈何佢哋癲狗咁仲日日吊我哋奶共呀,乜支那呀,死蠢呀,咁我都死心,現在一心睇佢哋條路愈行愈窄愈仆街,唔好怪我地壞心腸囉
愈行愈窄?一離開香港就海闊天空喎?!

我見香港條路就真係愈行愈窄。

引用:
原帖由 ufo2018 於 2022-8-18 18:55 發表
下一個是大陰蒂腳,可能話會取消5+1居民
做謠都至少俾啲 content farm 嘅料呀!

事實係放寬到父或母有BNO, 18-25嘅年青人都可以獨立申請BNO Visa 去英國。

投資移民就係想你請多啲本地廢青,你搞自助洗衣店梗係卡你啦

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-8-18 17:57 發表
合約精神

有簽過咩合約?
總之就唔係冇精神

到今日才發現,原來香港真係好

乜真係有人信任英文咩?

引用:
原帖由 iapple2 於 2022-8-18 19:27 發表
人地投資移民就係要促進就業,請當地人做,佢地就走精面,無人停車場,無人夾公仔,無人洗衣店,還要反問返人點解吾得
要睇投審處批佢個投資計劃書時法例係點,否則仲有兩個月你話改到要請20個人又要跟,從頭起錶玩過?

引用:
原帖由 星仔走天涯 於 2022-8-18 17:54 發表
自反修例示威後香港出現移民潮,前往台灣生活的香港人增多,台灣傳媒報道,近期一些居台港人Youtuber發布的影片都相當沉重,因為身分問題一直懸而未決。

報道指,包括「士多貓TV」與「徐茱廸Judy Tsui」兩位港人Youtuber的影片,在最近都提到港人在定居台灣1年後,仍然拿不到長期居留證的問題,他們一直積極配合台灣的移民署的法規,然而當地移民規定卻經常變動,使得香港人無所適從。

「徐茱 ...
以我所知 投資移民就係要幫到當地就業
無職員點會合規😹 
我都唔知話佢唔知玩法定太天真

今次我就幫台灣喇!
台灣個投資移民有講話「港人投資移民要有實體店同要聘請當地台灣人工作」,所以那些做「網店」都不入投資移民之規定,自助乜自助物的,也要請台灣人做管理!
所以呢,想移民台灣的香港人,就唔該唔好咁「食腦」偷雞啦,台灣不吃這一套的!

引用:
原帖由 星仔走天涯 於 2022-8-18 17:54 發表
自反修例示威後香港出現移民潮,前往台灣生活的香港人增多,台灣傳媒報道,近期一些居台港人Youtuber發布的影片都相當沉重,因為身分問題一直懸而未決。

報道指,包括「士多貓TV」與「徐茱廸Judy Tsui」兩位港人Youtuber的影片,在最近都提到港人在定居台灣1年後,仍然拿不到長期居留證的問題,他們一直積極配合台灣的移民署的法規,然而當地移民規定卻經常變動,使得香港人無所適從。

「徐茱 ...
騙子島都好信的,唔賣去KK園區巳對得你住,台仔賣香人唔係犯法的

台狗識鬼民主!完全哪展示唔出民主應有作風,偷呃拐騙就叻!

引用:
原帖由 paulchen 於 2022-8-18 18:04 發表
遠走他方無條件收留
係腦殘黃人才會信
下一批就係BNOers
不過要等5年搾乾哂先踢走
我又覺得應該唔會全部唔俾留嘅,到時應該定高啲嘅標準去踢走啲低收入嘅bnoer先

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]