• 瀏覽: 20,116
  • 回覆: 102
+7
引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2022-8-18 11:27 發表

最尾個幾句,堅好笑
說不收護照= 收護照😐
正常這樣看

引用:
原帖由 Sheepgirl1234 於 18-8-2022 01:33 PM 發表

說不收護照= 收護照😐
正常這樣看
用不割蓆,齊上齊落1 9樣

6萬至10萬新台幣月薪就可以呃到咁多人去?

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2022-8-18 10:55 發表
台灣人不害台灣人 
台灣人不害台灣人但食臺灣人吾吐骨頭。

引用:
原帖由 東方紅 於 2022-8-18 12:50 發表
正常人 (除卻身體有問題者外),都係衰貪心或鹹濕。
貪心,鹹濕,有免費飯食,唔洗岀錢就五星級享受
自己衰貪小便宜,反黎大肆報道。😮💨😮💨
D人未訓醒咪上釣囉

不知所謂fb app19年已刪除了 極權到仆街

引用:
原帖由 k1l 於 2022-8-18 11:15 發表

早幾年就係,宜家電騙好少人中招的,所有長途電話全部有提示的,所以才反過來呃台仔
好多詐騙係台灣人 之前已經發覺 台灣多詐騙 有機會為左洗白 做呢單嘢出來

引用:
原帖由 石子宏 於 2022-8-18 09:39 發表
柬埔寨打工陷阱鬧得沸沸揚揚,媒體報道鋪天蓋地,但總有人不看新聞或者看不到新聞,前仆後繼「到海外高薪打工」,實際淪為「豬仔」被賣給詐騙集團。由於騙徒主要在Facebook發布「招聘」信息,台灣通訊傳播委員會(NCC)表示,已積極與Facebook母公司Meta溝通,要求平台「加強自律」,Meta回應會「加強處理」。

...
香港咪一樣有,facebook快d做野啦
阿sir快d查下呢條女啦

引用:
原帖由 angelsboy 於 2022-8-18 14:09 發表

好多詐騙係台灣人 之前已經發覺 台灣多詐騙 有機會為左洗白 做呢單嘢出來
有腦都想到電騙係台仔做多丫,因為冇引導條例,呃到錢冇得追,大陸都有可能追到一部份,最重要大陸捉到好麻煩,所以多數做假貨比較少做電騙

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-8-18 10:08 發表
facebook仆街都唔係今日既事啦,為賺錢豪無道德
分分鐘 facebook攞用戶資料同其合作

引用:
原帖由 石子宏 於 2022-8-18 09:39 發表
柬埔寨打工陷阱鬧得沸沸揚揚,媒體報道鋪天蓋地,但總有人不看新聞或者看不到新聞,前仆後繼「到海外高薪打工」,實際淪為「豬仔」被賣給詐騙集團。由於騙徒主要在Facebook發布「招聘」信息,台灣通訊傳播委員會(NCC)表示,已積極與Facebook母公司Meta溝通,要求平台「加強自律」,Meta回應會「加強處理」。

...
其實世界上優有咁著數嘅嘢呀

D 點解今日綱上咁多老千,2019年條街咁多暴徒咪Facebook 作惡law

facebook亞太區總部可能設響KK園區,唔係點會咁多詐騙廣告呢頭檢舉完果頭仲不停出

主謀係大陸人定呆灣人?

Fb係騙子集中地!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]