• 瀏覽: 30,307
  • 回覆: 7
+8
台灣黑幫賺咗唔少呢啲黑心錢.

詐騙島反噬自己人.

曾經有案例, 東南亞電騙犯交台灣, 一返台就放人, 之後唔交返畀台灣, 直接交大陸.

台灣民進黨出來抗議.

詐騙島反噬自己人, 縱容罪惡的結果.

台灣自己人害自己人 台女星丈夫被揭為詐騙集團首腦

台灣人被騙往柬埔寨打工遭剝削的個案愈揭愈多,不少人受虐甚至被摘除器官。有台灣私家偵探透露,這些詐騙集團會對受害者洗腦迫使配合,又指當地一名女星的丈夫是柬緬泰詐騙集團首腦,女方演出過很多偶像劇,形容是街知巷聞,但沒有說明其身份。

台媒周二(16日)報道,私家偵探「砲哥」早前在節目中爆料,詐騙集團過去多利用想發達的心理,直接招人到柬埔寨,但人們已有警覺。但他指,如今較多是跟人蛇集團合作,讓受害者先到泰國,帶他們享樂取得信任後,再洗腦迫使配合,甚至直接告知要從事詐騙等非法工作;如有不從,詐騙集團會果斷「止血」將之多次轉賣,再威脅家屬交贖金。

「砲哥」又指,很多從事詐騙的人力都是台灣出身,當地一名女藝人的丈夫正是來自人蛇集團,擁有人脈,如今轉到柬埔寨、緬甸和泰國做詐騙集團,手法熟練高超,在當地數一數二。據報,該名女藝人出道超過20年,年輕時拍過很多青春偶像劇;其丈夫亦會用虛擬貨幣為同行洗錢,以賺取暴利。

引用:
原帖由 daniel_mk2 於 2022-8-18 13:13 發表
之前走佬到台灣的手足 係咪已經俾人賣佐去kk 園?
唔奇

都係坐船, 耐幾日咁啦, 坐坐就到 緬甸 柬埔寨

引用:
原帖由 理+誠 於 2022-8-18 13:10 發表

根本呆人就以為好似以前咁,去別國返工呃人,揾夠就返呆灣,捉到又有呆灣保。
點知今次被騙對象係佢哋自己。
所以呢班仆街值得可憐咩?
被騙就真係可憐

但騙人無乜罪的話, 等於縱容罪惡, 害已害人.

引用:
原帖由 勇猛果斷的樹苗 於 2022-8-18 15:06 發表

睇過梁家輝的黑金。咪和呆灣現像一樣。
長期呃呃騙騙, 司法不嚴判罪犯, 結果成為全世界人都知既詐騙島. 現在反噬島民, 要怪只能怪台灣民進黨偽政權, 因為民進黨都係呃呃騙騙, 上下一心. .  

附件

01.jpg(157.66 KB)

引用:
原帖由 sunnylo2007 於 2022-8-18 16:14 發表

法輪功夠無恥啦。成日捉人去練功。
法輪功好多都係台灣人

引用:
原帖由 bin124139659 於 2022-8-18 16:12 發表

又唔止台灣既!香港都有呃港人去,大陸更多tim,不過大陸已經系幾個月前已經全抖音講緊姐
東南亞主要係台灣黑幫操控,  鉤結當地黑幫.

本地同大陸黑幫.... 希望無咁賤啦~

引用:
原帖由 小李廣花榮00 於 2022-8-18 16:37 發表

d手足又on99東南西北都唔識, 上岸都仲以為係台灣
重以為台灣蔡蔡子會款待佢哋, 點知係手鐐加腳鐐.

附件

01.jpg(143.11 KB)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]