• 瀏覽: 51,964
  • 回覆: 326
  • 追帖: 1
+14
物價唔貴咁都罷工,顏色革命生效?

快L啲罷啦, 等睇戲.

罷工救英,支持!

移民到英國手joke 有新job,罷工係佢地強項!

引用:
原帖由 星仔走天涯 於 2022-8-18 07:24 發表
(星島日報報道)英國通脹進一步加劇,受到食品及能源價格飆升帶動,七月份英國通脹率升至百分之十點一,是四十年來首見雙位數漲幅,牛奶、芝士、麵包、雞蛋價格皆急升。因不滿加薪追不上通脹,多個英國工會據報醞釀秋季大罷工,本周碼頭和鐵路工人將率先發難舉行罷工。

英國國家統計局昨日公布,七月份消費物價指數(CPI)上升百分之十點一,創一九八二年二月以來的新高,超越經濟分析家原先預期的百分之九點八通脹率。 ...
我老友 Eddie 話無有怕
Fish & Chips 永遠都係 5 鎊唔洗

引用:
原帖由 星仔走天涯 於 2022-8-18 07:30 發表
冬天就到了,能源一定比夏季有更大量需求,到時就見真章
唔知會唔會又停電呢???

就算唔停電,英國電價係浮動,一嘢升 50 倍,100 倍,唔知點頂???

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-8-18 07:38 發表
英國大3罷
咦,個畫面咁熟口面既?
幾時塞埋個機場,鐵路

引用:
原帖由 高達明幻象 於 2022-8-18 07:50 發表
冬天仲大鑊
可以幫美國爸爸舐屎忽係光榮, 感覺soho

引用:
原帖由 andonlyu 於 2022-8-18 07:26 發表

而家英國係殺敵500,自損1000. XD
係全個歐萌都係

手足有工開了,大三擺

強烈支持英國大罷工!
玩香港丫嗱,今次仲唔係報應,跟住仲要秋後算帳,英國收幾多 BNOer 都補唔返啦!

引用:
原帖由 星仔走天涯 於 2022-8-18 07:24 發表
(星島日報報道)英國通脹進一步加劇,受到食品及能源價格飆升帶動,七月份英國通脹率升至百分之十點一,是四十年來首見雙位數漲幅,牛奶、芝士、麵包、雞蛋價格皆急升。因不滿加薪追不上通脹,多個英國工會據報醞釀秋季大罷工,本周碼頭和鐵路工人將率先發難舉行罷工。

英國國家統計局昨日公布,七月份消費物價指數(CPI)上升百分之十點一,創一九八二年二月以來的新高,超越經濟分析家原先預期的百分之九點八通脹率。 ...
威中之威 未傷敵就自廢

喂喂 快d 搞三罷拉喂

引用:
原帖由 u23dom 於 2022-8-18 07:35 發表

無野的...20%以上通脹不是夢
…都是民主的通脹,自由的加價。

罷工又點呢
仲死

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]