• 瀏覽: 30,266
  • 回覆: 177
+4
深圳為入境旅客提供隔離醫學觀察的健康釋站一位難求,早前雖已改以抽籤方式分配房間,但仍未能滿足旅客所需,不少打算北上的港人...

若成事會是新政府之功

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20220817/mobile/bkn-20220817113713267-0817_00822_001.html

引用:
原帖由 sunvoice 於 2022-8-17 12:55 發表
深圳為入境旅客提供隔離醫學觀察的健康釋站一位難求,早前雖已改以抽籤方式分配房間,但仍未能滿足旅客所需,不少打算北上的港人...

若成事會是新政府之功

新聞來 ...
內地可能等緊新疫苗同新藥
如果年底前可以成功嘅話
應該內地會鬆綁防疫政策

希望可以盡快成事!

暫時未知大陸方面對在港驛站的意向,因為會損及他們的利益,尤其是地方政府,但此舉有助有需往返大陸的港人北上,我也樂觀其成!

https://www.youtube.com/watch?v=EqEYsWBq6lo

閉環管理工作人員同様要閉環生活一段時日再換轉另一批嗎?司機又要閉環嗎?

第一根本唔信你地
第二係利益

再咁玩落去今年大家既經濟都係死硬
其實中國口服藥出世之時就應該改番鬆D個政策啦

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-8-17 12:59 發表

內地可能等緊新疫苗同新藥
如果年底前可以成功嘅話
應該內地會鬆綁防疫政策
新疫苗︰國藥和科興二代新冠滅活疫苗。
新藥︰阿茲夫定,已推出市面。

明朝驛站重現

絕對支持

海景套房,冷氣長開,食足5餐,歡迎使用消費券

引用:
原帖由 sunvoice 於 2022-8-17 12:55 發表

若成事會是新政府之功

新聞來 ...
港燦以為大陸一定會睬你?

引用:

若成事會是新政府之功

新聞來 ...
除非驛站內部運作 , 全部由國內話事 , 包括刑事責任 , 唔係既 , 國內應該唔會理你 ..

等於隔離其間 , 隔離者離開酒店 , 已經係犯左刑事罪 .. 

習大大開咗聲要便利港人,深圳班官點都要做嘢啦,呢個提議好

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]