• 瀏覽: 7,454
  • 回覆: 80
+5
移民潮不斷,機場彌漫一片離愁別緒。周二(16日)晚上的離境大堂,別離場面依然未減,有舉家移民加拿大的港人指,考慮到香港教育制度急速轉變,遂

成日話移民為咗下一代,咁上一代呢?

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/社會新聞/804662/移民-開學在即-機場現送機離愁-家長為子女離港-港教育變質

隻狗仔都去留學?

附件

71B3580A-9044-4139-B603-EB485D41345F.jpeg(136.46 KB)

同一條新聞eddie仔唔畀人留言 黃人講言論豉油只是一個笑話.

話說佢成日係咁叫人走, 叫人移民, 唔知佢自己又走咗未呢?? 如果走咗就唔好再返唻香港討論區這邊吹水啦, 吹多無益, 應該適應下無電無水既新環境, 溶入吓當地社會; 如果仲未走, 就唔好成日叫人走啦, 自己都未撚走DLLM(香港有幾好大家都知)

大富之家先走得到............

引用:
原帖由 touya08 於 2022-8-17 08:31 發表
同一條新聞eddie仔唔畀人留言 黃人講言論豉油只是一個笑話.

話說佢成日係咁叫人走, 叫人移民, 唔知佢自己又走咗未呢?? 如果走咗就唔好再返唻香港討論區這邊吹水啦, 吹多無益, 應該適應下無電無水既新環境, 溶入吓當地社會; 如果仲未走, 就唔好成日叫人走啦, 自己都未撚走DLLM(香港有幾好大家都知)
咪係咯.言論自由一向系佢哋圍爐原則.

英屬時小學社會科,只教推田區的好處,焚化爐的壞處,騎唔騎呢!?

引用:
原帖由 Puke007 於 2022-8-17 08:34 發表

咪係咯.言論自由一向系佢哋圍爐原則.
要同一口氣, 排除異己

要走此終都要走,其實一個政權交替,有一部份人走一D都唔出奇,此終前政權都會有一班既得利益者,佢地覺得回歸後,自己嘅利益被侵犯,空間收窄,唔可以好似以前咁為所欲為,所以就會移番去前政權所屬地方,幻想維持前政權之為

引用:
原帖由 touya08 於 2022-8-17 08:31 發表

都係,條契弟怕咗對家挑機,索性Block埋對家

引用:

eddie仔咪2019年香港黑暴份子囉, 黃畜口說言論自由, 實際係只有佢自由

引用:

我地老友eddie 哥最鐘意講笑,無句真架,無人信

走咗唔好再返香港同取消佢哋港人資格專心服侍女皇就好了

引用:
原帖由 樹上忠心的水果 於 2022-8-17 08:23 發表
移民潮不斷,機場彌漫一片離愁別緒。周二(16日)晚上的離境大堂,別離場面依然未減,有舉家移民加拿大的港人指,考慮到香港教育制度急速轉變,遂

上一代就梗係留返俾港共政權養啦。

引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 2022-8-17 09:01 發表

我地老友eddie 哥最鐘意講笑,無句真架,無人信
佢個帖一向大把腐皮(雖然禁言但仍可以請佢食), 而且下面留言總有人反對佢, 敵人太多唔知BLOCK得邊個

教育肯定變左質,班黃黑教屍帶隊去攪暴動攪破壞,做父母梗係驚小朋友俾教屍帶壞

主題標籤 #移民
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]