• 瀏覽: 10,893
  • 回覆: 52
+4
「沒有最無恥,只有更無恥」--用這句話形容移民英國嘅黃絲醜行,最貼切不過! 早前先有網友提到不少移英黃絲自恃專業人士,四處大量借錢,再席捲而逃。日前再有網民表示,收到已移英嘅黃絲同事短訊要求借錢,求教網民可以點回絕。不少網民都狠批該移英前同事「塊面皮真係厚到極點」!

有借冇還  世界艱難

新聞來源連結:

https://www.dotdotnews.com/a/202 ... b0adad9d52f1db.html

引用:
原帖由 樹上忠心的水果 於 2022-8-16 20:27 發表
「沒有最無恥,只有更無恥」--用這句話形容移民英國嘅黃絲醜行,最貼切不過! 早前先有網友提到不少移英黃絲自恃專業人士,四處大量借錢,再席捲而逃。日前再有網民表示,收到已移英嘅黃絲同事短訊要求借錢,求教網民可以點回絕。不少網民都狠批該移英前同事「塊面皮真係厚到極點」!

回都廢事啦

呢幾年移民個個鬼鼠走
無他既留番條尾係香港咁解
早兩年有同事鼠走尾角
冇野撈 撈超市執貨
開頭又話好又話正 10+尾金粒鐘港紙成舊幾水
做唔夠兩個月又屌人地冇冷氣又話其他人比晒野佢做又話比人恰
屌你知唔知你係三等公民黎仲咁多野講
而家又問香港有冇路又話想返
50+返黎冇人請你啦

仆街鳥

無恥非常!

引用:
原帖由 JamesJamesLau 於 2022-8-16 20:37 發表
呢幾年移民個個鬼鼠走
早兩年有同事鼠走尾角
冇野撈 撈超市執貨
50+返黎冇人請你啦
即係唔算差,只要抵得惗任人魚肉的話,都算搵到份工,以前先輩大陸落來香港都係過噉嘅日子,只要不走回頭路,將希望放在下一代囉,希望唔會變曱甴就是了。

引用:
原帖由 JamesJamesLau 於 2022-8-16 20:37 發表
呢幾年移民個個鬼鼠走
早兩年有同事鼠走尾角
冇野撈 撈超市執貨
50+返黎冇人請你啦
有民煮豉油㗎喎!大能晒㗎!
死而無憾啦!!

繼續努力..... 做奴隸!!
咪撚借頭借路死返黎呀!!

引用:
原帖由 peter925 於 2022-8-16 21:14 發表

即係唔算差,只要抵得惗任人魚肉的話,都算搵到份工,以前先輩大陸落來香港都係過噉嘅日子,只要不走回頭路,將希望放在下一代囉,希望唔會變曱甴就是了。
多數都係甲由仔
君不變大同細都係黑衫黑褲黑口罩加黑口黑面

先抄低佢戶口號碼資料
建議將貧友資料交去國安總署 同入境事務處

真係非常無恥!!

點會呢移英手足個個住千尺大屋又有特價超市貨

咁又係嘅,已經移咗民,就算乞食都唔好乞返香港啦,畀人笑到面都黃,真無癮

詐騙whatsapp,唔理係正常

垃圾黃絲

引用:
呢幾年移民個個鬼鼠走
早兩年有同事鼠走尾角
冇野撈 撈超市執貨
50+返黎冇人請你啦
50路仲咁撚on9

主題標籤 #移民
鍵盤翻頁