• 瀏覽: 4,943
  • 回覆: 20
本港新增5162宗新冠病毒確診個案,包括4890宗是本地感染及272宗輸入個案。連同醫管局及法醫呈報的個案,多11人離世,當中7人並未完成接種三劑疫苗。 確診後一度需要插喉的27個月大男童,情況好轉,由「危殆」轉為「穩定」,毋需再用呼吸機;至於另一名確診的5歲女童,情況仍然危殆。

香港每天確診終于超過五千了。

新聞來源連結:

https://hk.news.yahoo.com/本港新增5162宗新冠確診個案-多10名患者離世-100736926.html

少刷社交媒体,少关注坏消息。
难过的事情太多,你难过不过来。
不切實際

失控了

原來仲有咁多人未中, 其實中咗又有咩好驚,快啲再放寬啦

今日8月16日近半年第3次突破5000大關,政府仲放寬酒店限制,根本就行緊躺平政策,完全唔知新一屆政府做緊咩😔

引用:
原帖由 kwoklso6 於 2022-8-16 20:45 發表
今日8月16日近半年第3次突破5000大關,政府仲放寬酒店限制,根本就行緊躺平政策,完全唔知新一屆政府做緊咩😔
林鄭坐鎮領軍抗疫成功令疫情由每日五萬幾跌到百位數,但從無人將功記到佢頭上,不過佢都不爭

we need cheng, cheng can help

死亡人數到左1萬未?

日日嘆冷氣𢭃人工 乜尻都沒做過

引用:
原帖由 涷檸茶走甜 於 2022-8-16 20:53 發表
日日嘆冷氣𢭃人工 乜尻都沒做過
電視見到特首打乒乓波!

上一屆都叫做下嘢呀, 呢屆政府直情放飛自我 哈哈 個個十幾廿萬一個月嗰班高官做緊乜嘢呢?

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-8-16 19:05 發表
已經四十六日,除咗一啲粉飾太平嘅措施之外,呢個新政府完全冇作為。
做過show, 打鑼打鼓落區拎走兩部舊電單車

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-8-16 20:49 發表

林鄭坐鎮領軍抗疫成功令疫情由每日五萬幾跌到百位數,但從無人將功記到佢頭上,不過佢都不爭

we need cheng, cheng can help
死9000人血肉長城?

多11人離世,當中7人並未完成接種三劑疫苗?

7人並未完成接種2劑=7人完成接種2劑???

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-8-17 06:38 發表

死9000人血肉長城?
班曱甴染疫周圍播毒殺市民既血債一定要佢地償還

台灣死了多少?上次看已經超過九千了。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]