• 瀏覽: 9,615
  • 回覆: 47
+5
【柬埔寨/高薪陷阱/求職陷阱】近年多次有台灣人陷入柬埔寨高薪工作的求職詐騙案,情況受到關注,早前網上曾熱傳一張「行事日曆」,記錄了1名台女

政棍腐敗無能,島民絕望離島別井墮陷阱

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/熱爆話題/801604/柬埔寨高薪陷阱-台情侶被騙遭強姦-求助訊息爆強摘器官內幕

為咗平均只有萬三港元月薪的所謂高薪,畀人賣豬仔,台蛙真係又蠢又窮,香港做保安都有萬五、六以上啦。不如台妹走嚟香港做G,好過去到又畀人呃、畀人姦啦。

香港曱甴好嚮往菜陰魂管治下的呆灣省原來係咁架

引用:
原帖由 wailunau1 於 2022-8-16 18:43 發表
為咗平均只有萬三港元月薪的所謂高薪,畀人賣豬仔,台蛙真係又蠢又窮,香港做保安都有萬五、六以上啦。不如台妹走嚟香港做G,好過去到又畀人呃、畀人姦啦。
島民窮得只剩選票

引用:
原帖由 wailunau1 於 2022-8-16 18:43 發表
係三萬,唔係萬三

其實呆蛙, 以為自己去, 係做劏豬. 點知原來係做豬.

呆灣省係詐騙大省黎. 罰則又低. 好多詐欺大佬, 係呆灣省.

省長如果想認真對付, 係可以解決到一部份源頭.

黑幫串同娛樂場所找獵物 小心小心
我睇過逃走的倉擊片⋯當地人不會幫華人的、只當你蠢送上門

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-8-17 11:06 發表
香港都有港豬被賣……
你冇睇國內群的手機片咩⋯可能刪咗 等你繼續中招
太血腥

高薪??有腦嘅人都知係陷阱啦

只有台灣人才能騙台灣人

引用:
原帖由 lam_km 於 2022-8-17 11:10 發表
只有台灣人才能騙台灣人
台蛙人鑽研騙多年,成為大屍級

引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2022-8-17 11:06 發表
香港都有港豬被賣……
冇報警???

引用:
原帖由 Hermas.妹妹 於 2022-8-17 11:09 發表

你冇睇國內群的手機片咩⋯可能刪咗 等你繼續中招
太血腥
所謂的同鄉,同事,同學,很多年不找你的朋友,小心!

話緬甸反對派控制, 係咪=昂山掃雞
不過掃雞對羅興亞人都西......

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]