• 瀏覽: 38,413
  • 回覆: 224
+4
泡菜仔忘恩負義 當年無美軍一早被北泡菜統一朝鮮半島 邊有今日三八線

一日契弟, 一世都係契弟

日本首相好似叫戇田….

南北韓本是一家人,夾硬比美蘇分開咗,家庭分離,自己唔能夠支配自己國家嘅命運真係好痛苦,依家南韓啲後生崇美洗晒腦唔識得咁諗。
呆蛙呢廿年去中國化已經唔認自己係中國人,崇美哈日,認賊作父,見到都噁心。
希望多啲韓國人醒覺,唔好俾老美同㗎仔玩弄。

引用:
原帖由 johnlong18 於 2022-8-16 16:59 發表
當地時間8月13日下午,韓國市民團體在首爾市中心舉行大規模反美集會,數千民眾冒雨參加,高呼「解散韓美同盟」「停止美韓聯合軍演」「美國佬滾回家」等口號。

通過這次中國人民解放軍軍事封鎖呆灣本島 ...
“真正掌握棒子國未來命運的不是尾國,而是中國!”

這也太自大吧~

只要有團體做牽頭作用,敢說會陸續有來,南韓總統尹佬要調整一下減低偏花旗策略了!

引用:
原帖由 Coke_duo 於 2022-8-16 17:07 發表
佢地唔係好添美架咩
"好添美"係乜呢?

引用:
原帖由 johnlong18 於 2022-8-16 16:59 發表
當地時間8月13日下午,韓國市民團體在首爾市中心舉行大規模反美集會,數千民眾冒雨參加,高呼「解散韓美同盟」「停止美韓聯合軍演」「美國佬滾回家」等口號。

🤔是安裝散德系統吧…

一安裝…北韓就出手….

咁中俄會幫邊一邊?

引用:
原帖由 iapple2 於 2022-8-16 17:55 發表

有無link, ?thx
上次看到的比較近期, 但不知為何找不到, 可能憋屏, 只找到這個, 都是大同小異 https://www.appledaily.com.tw/lo ... AXZD6JKRI6KR2A3QDVA

反美日唔代表親中,先明白呢點

引用:
原帖由 paul-lo 於 2022-8-16 18:26 發表
只要有團體做牽頭作用,敢說會陸續有來,南韓總統尹佬要調整一下減低偏花旗策略了!
團體有乜用 南韓財閥先有影響力 3星太子又出返嚟啦

美軍咁賤,都只得千幾人出黎反對,泡菜佬面對美國人,一樣龜縮。無種。

引用:

美帝神憎鬼厭,台灣都有反阿婆訪台,但主流媒體唔敢報。

嘈吓都好嘅

美國又想引兩韓自相殘殺

引用:
原帖由 Coke_duo 於 2022-8-16 17:07 發表
佢地唔係好添美架咩
瀨尾通常係權貴商賈平民百姓其實唔多like尾🐶

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]