• 瀏覽: 43,785
  • 回覆: 234
+5
我覺得美國想係台灣經濟最差的時候,台人信心最弱的時候,建議台灣容許美國注軍,好似日本咁劃地長注,所以近來常出動到台灣拜訪,從而守穩南海。但大陸當然會想法阻止。。。

中國會先退出美國市場先

北韓日日都同南韓講呢 D 野,
南韓會埋咩

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2022-8-16 16:10 發表

應該要2024年台選結果出,及福建艦入列後。現在借美國議員竄台,借機練習熟D,解放台灣時嘛更可得心應手。
台灣只系一個島,只要解除武裝,圍1兩個月就要投降啦。登島免啦。

引用:
原帖由 揚州 於 2022-8-16 15:58 發表
武統,要美國做推手先成事
根本就係中美聯手閹9台仔

幾時武統?

引用:
原帖由 johnlong18 於 2022-8-16 15:47 發表
距離美國眾議院議長佩洛西(Nancy Pelosi)率團訪台不到兩周時間,美國參議員馬基(Ed Markey)8月14日再度組團抵台訪問。台灣方面多聚焦馬基在197

大陸根本唔理美國參議員馬基訪問台灣,
最多打嘴炮兩、三下,
呢D二打六都要理,
下次阿豬阿狗都要理,
北京就好唔得閒~

美債減持緊,國企退市緊,淨番晶片唔使靠美國就萬事俱備

台灣要比人 統1 下, 先有機會統一。

拭目以待

引用:
原帖由 johnlong18 於 2022-8-16 15:47 發表
距離美國眾議院議長佩洛西(Nancy Pelosi)率團訪台不到兩周時間,美國參議員馬基(Ed Markey)8月14日再度組團抵台訪問。台灣方面多聚焦馬基在197

國家高端晶片 同 系統 正式普及更換後 5年後武統台灣, 圍島 毀軍事基地 登島 投降, 和平武統!

解釋咗台灣問題,中國就少咗一半煩惱。

菜菜子好快會淪為階下囚!

引用:
原帖由 揚州 於 2022-8-16 15:58 發表
武統,要美國做推手先成事
中國繼續減持美債,又不與美/日溝通。而且美國國內又立立亂。分分鐘會發動戰爭。到時我哋慘矣😩😩😩

歷史上,
所有領土都是靠打回來的.
戰爭是必然的.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]