• 瀏覽: 43,787
  • 回覆: 234
+5
距離美國眾議院議長佩洛西(Nancy Pelosi)率團訪台不到兩周時間,美國參議員馬基(Ed Markey)8月14日再度組團抵台訪問。台灣方面多聚焦馬基在197

和統口號可以喊到最後一秒,武統也可以隨時啟動,唯一的就是何時統而已!

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/台灣新聞/804187/台灣離-無痛統一-越來越遠

減持多 d 美債先

武統,要美國做推手先成事

老解軍機就越飛越近
https://www.youtube.com/watch?v=wzZOUmqPDFE

可能可以學歐盟咁 結盟丫

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-8-16 15:53 發表
減持多 d 美債先
應該要2024年台選結果出,及福建艦入列後。現在借美國議員竄台,借機練習熟D,解放台灣時嘛更可得心應手。

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2022-8-16 15:53 發表
減持多 d 美債先
仲有中企退美市……一切進行中,呆蛙仲未識死

引用:
原帖由 冰風蓋天 於 2022-8-16 16:10 發表

應該要2024年台選結果出,及福建艦入列後。現在借美國議員竄台,借機練習熟D,解放台灣時嘛更可得心應手。
戰機用AI掃苗全台更精準布局

完全取決於台灣民臮的選擇
支持反中保台只能武統

尾角就係想攪亂別人
咁先尾角佬自感膠尚

引用:
原帖由 JamesJamesLau 於 2022-8-16 16:15 發表
尾角就係想攪亂別人
咁先尾角佬自感膠尚
唔係點收保護費呀 (高價賣過時軍火)。

受硬唔受軟, 怪得誰??? 白皮書說明的待遇仲好過香港, 真係肥雞過肥雞餐, 𦧲飯應啦

引用:
原帖由 touya08 於 2022-8-16 16:17 發表
受硬唔受軟, 怪得誰??? 白皮書說明的待遇仲好過香港, 真係肥雞過肥雞餐, 𦧲飯應啦
係囉, 香港回歸25年后有國安法, 台灣至少30。

痛幾日姐,忍下啦。

其實內地可以叫台省人民自己選擇點統,如果大部份人接受統一就無痛統一,如不接受統一就即時武統。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]