• 瀏覽: 33,796
  • 回覆: 227
+4
引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-8-22 15:05 發表

烏克蘭已經四次動員
1450再鳩吹都冇用
唔通你啲鳩吹有用咩?人哋烏克蘭不斷有反攻,你就話唔算反攻,又話損失有限!

但,好明顯俄羅斯損失得好嚴重!點解當日莫斯科號被咀炮同海風擊沉,黑海艦隊司令都無事,呢兩星期克里米亞被攻擊,黑海艦隊司令就要拜拜,換人準備再接受烏克蘭攻擊?

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-8-22 15:14 發表

唔通你啲鳩吹有用咩?人哋烏克蘭不斷有反攻,你就話唔算反攻,又話損失有限!

但,好明顯俄羅斯損失得好嚴重!點解當日莫斯科號被咀炮同海風擊沉,黑海艦隊司令都無事,呢兩星期克里米亞被攻擊,黑海艦隊司令就要拜拜,換人準備再接受烏克蘭攻擊?
"人哋烏克蘭不斷有反攻"
烏方尋日承認俄軍推進尼古拉耶夫州喎
你講既反攻係反向反攻呀?

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-8-22 15:16 發表

"人哋烏克蘭不斷有反攻"
烏方尋日承認俄軍推進尼古拉耶夫州喎
你講既反攻係反向反攻呀?
你俄爹從烏東調咗咁多兵、裝備過嚟烏南,無任何成績,係咪想人頭落地?但戰果呢?

咪比你入嚟玩一陣先,之後再炸你補給線,到時自動投降或投河自盡!

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-8-22 15:23 發表

你俄爹從烏東調咗咁多兵、裝備過嚟烏南,無任何成績,係咪想人頭落地?但戰果呢?

咪比你入嚟玩一陣先,之後再炸你補給線,到時自動投降或投河自盡!
到時?
點解你唔講到時外星人入侵滅左俄羅斯呀?
反正你都係亂鳩咁吹

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-8-22 15:02 發表

你係咪講緊俄羅斯,六十歲都唔放過,個肚腩就嚟跌落條鳩度都要入伍!

你連補給線係乜嘢都唔知,好難同你討論喎!

白俄?你開玩笑嗎?佢宜家仲肯同普丁一齊去死?
駁吾過我收皮囉!
面對現實喇!
祇要對比每星期烏俄佔領區的改變,就知道目前形勢對誰有利。

引用:
原帖由 良心打白條 於 2022-8-22 15:25 發表

駁吾過我收皮囉!
面對現實喇!
祇要對比每星期烏俄佔領區的改變,就知道目前形勢對誰有利。
智障1450連烏克蘭地圖都冇乜認真睇過
就亂吹補給線
真係笑死人

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-8-22 15:14 發表

反攻?攻佔到邊忽呢?
受左人家咁多武器,點都要交下功課。
睇多啲新聞,烏克蘭啱啱換左三軍司令,打得順手就吾使陣前換帥喇。

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-8-22 15:31 發表

智障1450連烏克蘭地圖都冇乜認真睇過
就亂吹補給線
真係笑死人
論戰況要睇大局,零零碎碎的事情,根本改變不了全局。

成班俄契以為俄羅斯仲係好勁,真心替你可憐!根本俄羅斯對著海馬斯就係束手無策,宜家再加埋AGM-88、經北約升級後嘅米格戰機,再加上各國提供嘅自走炮,俄羅斯戰敗嘅機會大過戰勝嘅機會好多!

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-8-22 15:57 發表
成班俄契以為俄羅斯仲係好勁,真心替你可憐!根本俄羅斯對著海馬斯就係束手無策,宜家再加埋AGM-88、經北約升級後嘅米格戰機,再加上各國提供嘅自走炮,俄羅斯戰敗嘅機會大過戰勝嘅機會好多!
邊一方佔優勢
戰場上局勢反映哂一切
而唔係聽1450鳩吹某幾種軍備

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-8-22 16:12 發表

邊一方佔優勢
戰場上局勢反映哂一切
而唔係聽1450鳩吹某幾種軍備
真虧你自稱軍武專家,你真係清楚戰場上局勢,定係表明戰果?就算唔係軍事專家,都應該知道補給線斷咗,即係無咗彈藥可用,點打仗?你睇吓下面段片,西方國家提供烏克蘭啲精準武器係幾厲害,一炮一件,乾手淨腳!

https://youtu.be/NhSh_P-YO1g

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-8-22 16:34 發表

真虧你自稱軍武專家,你真係清楚戰場上局勢,定係表明戰果?就算唔係軍事專家,都應該知道補給線斷咗,即係無咗彈藥可用,點打仗?你睇吓下面段片,西方國家提供烏克蘭啲精準武器係幾厲害,一炮一件,乾手淨腳!

俾你吹到"斷補給線"果啲俄軍
近日先攻克尼古拉耶夫十幾條村落
啱啱烏軍總參謀部簡報都有講
1450用下腦先啦
每次都引用垃圾台媒
做文宣唔係咁做架喎

吹西方武器精準
打自己人就真係精準
啱啱又爆出一單
親烏人士吹成"精銳"既第93機械化旅呼叫火力支援
結果炮火打喺自己頭上
仲俾指揮部解除武裝同槍決撤離士兵

引用:
原帖由 勇猛遠遠的老虎 於 2022-8-22 16:34 發表

打唔到果啲會影俾你睇咩?!做人吾好咁單純
如果烏軍有能力打到俄控區後方,仲要有控制能力,就叫切斷補給線,你估得吾得?
烏軍得就吾使俾人打啦!

尋日俄軍夠話打爆個海馬倉,我都吾會信到十足。

引用:
原帖由 kim_12346 於 2022-8-22 16:50 發表
吹西方武器精準
打自己人就真係精準
啱啱又爆出一單
親烏人士吹成"精銳"既第93機械化旅呼叫火力支援
結果炮火打喺自己頭上
仲俾指揮部解除武裝同槍決撤離士兵
咁有美軍風範

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]