• 瀏覽: 71,580
  • 回覆: 448
  • 追帖: 2
+6
經濟壓力!?定美化愚蠢!?

引用:
原帖由 ccbboc 於 2022-8-16 12:21 發表
一名17歲男子昨日在尖沙嘴大廈高處懷疑玩極限運動「飛躍道」墮下身亡。一眾香港飛躍道練習者得悉其家庭背景困難,經濟壓力沉重,因此發起為...

係香港乜嘢人最愛眾籌???

本著死者為大,但今次真係覺得自己攞來,人地mirror跳舞果個係意外,睇見都覺得可憐,呢個就自己走去飛落街,其實對自己定係對父母都好不負責任,好自私。

幾時可以查下呢D眾籌
係咪騙財, 咁樣集資有冇犯法.

玩之前什麼不想清楚不理後果,玩完後果又不想負責返,甘你們想點
就係呢班人害了個,青年人思想無腦後果,
其如同行友人拉埋入監倉,玩危險活動累到友人去見上帝

引用:
原帖由 gogoaway 於 2022-8-16 12:37 發表
西謊玩意毒害青年, 自殘游戲如同吸毒, 理性思考對社會全冇貢獻, 俾你跳過代表什麼??個人表現欲付出代價, 世事太多荒唐事,
看不到有正面能量。
跳得過可能保留條靚片,跳唔過損手損腳或冇命,太難理解,

自殺點解要政府支援

阿朱阿9都話眾籌,騙徒當道!

搞到宜家我連旗都唔7買了!

引用:
原帖由 阿爾拔 於 2022-8-16 12:26 發表
「遺憾地,此次事件政府或社福機構很大機會未能為其家人提供足夠支援」

又關政府事?
你又唔係家庭支柱,工業意外為兩餐果d,挑戰自己玩命,自己申請去報到,政府有責任?

引用:
原帖由 歪樂煲乎 於 2022-8-16 12:42 發表
我係storror/Dom tomato fans……

咪睇佢地好恐怖,事實人地諗過計過試晒位,一跳凖備幾粒鐘,天氣/心情/環境有任何唔舒服都唔跳,唔係點得咁長命,真係得個勇字咩
事實上就算你準備成點,都會有意外發生,機械都會何況人,奧運選手準備多年都會失手何況佢地,玩得就預左死啦。

借屍還魂

17歲返緊工?不嬲都無返工又關經濟能力咩事?攪到人地大廈無啦啦有單咁既命案,人地多得你呀少!眾籌幫大廈?

家庭壓力沉重仲得閒玩呢D, 想唔講句抵死都唔得

引用:
原帖由 ccbboc 於 2022-8-16 12:21 發表
一名17歲男子昨日在尖沙嘴大廈高處懷疑玩極限運動「飛躍道」墮下身亡。一眾香港飛躍道練習者得悉其家庭背景困難,經濟壓力沉重,因此發起為...

R.I.P. 

家人都未出聲,反而係班所謂飛躍道出聲?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]