• 瀏覽: 24,964
  • 回覆: 149
  • 追帖: 2
+8
引用:
原帖由 人類 於 2022-8-16 18:43 發表

我阿媽香港出世,你係咪以為香港歷史以來都冇人,直至近代先至有人由內地落黎?
我地原居民,祖先幾百年來就在這裡生活
你又邊度鄉下?認屎認屁搞港獨!

柬埔寨政府應該要高調處理呢件事,聲譽受損。。以後無人再敢過來

引用:
原帖由 12345六 於 2022-8-16 12:12 發表
中國人走出世界為非作歹又唔係第一日既事
只係中國人唔承認自己惹人嫌仲反指人地針對佢唔公平啫
咁嘅話過去英國在香港為非作歹咗99年囉

引用:
原帖由 害羞的すわわ 於 2022-8-16 18:50 發表

原來只有你可以係原住民,人哋唔可以係?
而且你咁強調你係香港原居民,似乎你先係搞港獨果位,你係咪想唔承認自己係中國人?
請你搞清楚香港人可以係中國人,但係中國人唔一定係香港人,舉例1個上海人唔會話自己係北京人,雖然佢哋都係中國人,而香港入邊有好多由內地來嘅人主要都唔係北方人,所以事主係湖南出世,何以見得係香港人?

佢個商業登記個行業係未寫屠宰

引用:
原帖由 別問101 於 2022-8-16 14:05 發表
點解台灣咁多人受騙,反而要思考這個問題?大陸人不是比台灣人容易受騙嗎?為什麼今次大陸不太嚴重?我諗嚟諗去都諗唔明
無LA LA, 突然浮一堆上面...
之前一D 風聲都無...
呵呵呵...
尼件似替死鬼多D...
雖則都唔妨好人...

引用:
原帖由 freeyauchan 於 2022-8-16 13:03 發表

冇引導條列  拔條撚  犯案地又吾係香港  你吹呀!
班黃人都係間接幫兇 當初反逃犯條例

活摘器官 盡得中共真傳

引用:
原帖由 害羞的すわわ 於 2022-8-16 18:50 發表

原來只有你可以係原住民,人哋唔可以係?
而且你咁強調你係香港原居民,似乎你先係搞港獨果位,你係咪想唔承認自己係中國人?
請你搞清楚香港人可以係中國人,但係中國人唔一定係香港人,舉例1個上海人唔會話自己係北京人,雖然佢哋都係中國人,而香港入邊有好多由內地來嘅人主要都唔係北方人,所以事主係湖南出世,何以見得係香港人?

係咪即係香港人去緬甸做人口販賣,活摘器官?呢啲咁卜街嘅嘢都做得出!

引用:
原帖由 SFormula 於 2022-8-16 18:55 發表
柬埔寨政府應該要高調處理呢件事,聲譽受損。。以後無人再敢過來
例如派波爾布特去殺光匪首

死刑

點解一個大陸嘅通緝犯可以係香港開公司?

引用:
原帖由 12345六 於 2022-8-16 12:12 發表
中國人走出世界為非作歹又唔係第一日既事
只係中國人唔承認自己惹人嫌仲反指人地針對佢唔公平啫
例子:
陳同佳剎女友潛逃回港
磚剎亞伯兇手已去大英

引用:
原帖由 hingfai709a 於 2022-8-16 11:34 發表
都話 made in China 係醒目仔嚟啦
原來當初反送中就係幫條友避過引渡返大陸

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]