• 瀏覽: 72,446
  • 回覆: 747
+34
又係D段章取義所謂新聞

條警察都on99,同佢講咁多,shoot to kill 啦

引用:
原帖由 bi11 於 2022-8-16 06:15 發表
這個有點過份了。。中國官員都係穿西裝
和服係國際性服裝嗎?
平日著都冇乜野,喺 d特別嘅日子,南京大屠殺日,日本投降日,著和服喺街上招遙過市!
警察教佢認識民族歷史!
最好包括你

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-8-16 06:09 發表
內地昨天網上熱傳一段影片,一位女生穿和服拍照,被警察帶走,理由是尋釁滋事,引發網民關注。

當事人表示,8月10日在江蘇蘇州淮海街的街頭拍照,穿上了浴衣cosplay服飾,想還原夏日漫畫中的一幕,之後在排隊等待購買小食章魚小丸子的時候,被警員查問了兩句後帶走。從網上流傳的片段可聽到,警員說:「如果你穿漢服來,我絕對不會這樣說,但是你穿和服......你是中國人,不能穿和服。」
女子當時弱弱的聲 ...
昨天815是日本戰敗77週年。

引用:
原帖由 阿妮呢 於 2022-8-16 08:26 發表
如果係尾國,佢已經死了。影片
美國有民主同開槍自由。。。

這個。。。真心有點。。。

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-8-16 06:09 發表
內地昨天網上熱傳一段影片,一位女生穿和服拍照,被警察帶走,理由是尋釁滋事,引發網民關注。

當事人表示,8月10日在江蘇蘇州淮海街的街頭拍照,穿上了浴衣cosplay服飾,想還原夏日漫畫中的一幕,之後在排隊等待購買小食章魚小丸子的時候,被警員查問了兩句後帶走。從網上流傳的片段可聽到,警員說:「如果你穿漢服來,我絕對不會這樣說,但是你穿和服......你是中國人,不能穿和服。」
昨日是曱甴鄉下戰敗日,條囡唔知想點

憐登過來倒亂小心瀨野好過啦,你估依度個個都黃毛漢奸智商咩?

平時著和服應該唔會有咁大反應,尋日著就好明顯有心挑機。

引用:
原帖由 假如白滑的獅子 於 2022-8-16 08:41 發表

昨天815是日本戰敗77週年。
那麼在815,在中國,
開壽司鋪,吃日本拉麵,用日本電器,開日本車,看日本漫畫,聽日本歌⋯???
我隨便上網在任何一個中國城市都搜尋到大量日本的相關店舖,影響力可比單一位少女穿上和服街上行走大得多了

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-8-16 06:58 發表
會唔會只係一個故事咩,為咗博眼球。
你講大劣公安博眼球?

引用:

公安都應該要除衫

引用:
原帖由 ricebuket 於 16-8-2022 08:20 AM 發表

你估香港台灣咁,識生唔識教,生埋咁多畜牲
一個正常的社會,只要唔違反法律,
不影響別人,
人人都可以選擇自己的生活方式,
唔需要一班惡狗亂加標籤;
由別人決定。
極權社會另論。

引用:
原帖由 老實香港人 於 2022-8-16 07:27 發表
好多野都唔好睇表面,一段片唔代表事實。
條女可能之前對街坊寸比啊sir見到,之後啊sir先做野。成街都係人,嗰啊sir會特登玩佢?
agree

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]