• 瀏覽: 114,308
  • 回覆: 12
  • 追帖: 3
+14
記得之前有條反中L
自稱愛國喎,要做國鞭喎
話支持國家係禍國,針對國家就係愛國
話自己“是非在己,毀譽由人,得失不論”(佢讀得書少,用咗一大段去表達呢十二隻字)

唔知攞住幾多年前嘅文宣
係咁話中國拐賣兒童點樣嚴重
仲話一提拐賣兒童就ko人
我點樣話早就移曬去金三角越南嗰帶
中國改進咗好多
佢都仲話只要唔係無都仲可以鞭
小學生都知咁叫針對
條百佳死都話自己國鞭,唔係針對

NGO都話最危險就係金三角喇
根本好多新聞早就出曬

條友明明係恨國黨,係都要披住愛國嘅皮
咪係驚國安法囉
又要搞事,有驚牢底坐穿
又無品又無種

一向唔鐘意東南亞,因為養鬼仔盛行
我唔理佢以乜包裝
超渡又好,用嚟做奴隸又好,都係阻住靈魂回佢應去嘅地方
呢啲嘢嘅集中地,一定係惡徒橫行之地
點包裝都無用

所以呢啲新聞好合理
依家經濟下行,犯罪只會更嚴重,亦更無人性

引用:
原帖由 三妻四妾 於 2022-8-15 05:58 發表

有人戴金撈,成隻手斬左
咁嗰位ching好彩,無遇到狼死嘅
只係損失金鏈

引用:
原帖由 殘廁邊緣的甩頭 於 2022-8-15 05:59 發表
活摘器官價目表!
祝香港曱甴好運!
真係成個人都標咗價

引用:
原帖由 Puke007 於 2022-8-15 06:35 發表
比人拐得一系幼齒,一系幼齒智商. 又唔係強搶,有咩恐怖.
算強搶喎
話如果喺當地租車,如租車司機係犯罪集團
成車人就無架喇喎

不過如果唔去當地旅遊,咁就只有通過電騙被呃過去

引用:
原帖由 Puke007 於 2022-8-15 07:00 發表

"話" 即係事實? 以前有人話經過羅湖高業城會吾見身體器官咯, 但事實.
比人電騙呃得,都係果句,事事吾小心,行路都會樸親. 有咩好怨騙子當道.
內文講架喎
你無睇內文啫

你同嗰啲被電騙嘅人講唔好怨
睇下你行唔行得出村

如果你嘅邏輯成立
咁仲要法律嚟做乜?

引用:
原帖由 sim008 於 2022-8-15 07:35 發表
因為同大陸搞定咗潛艇生意 旅遊業對泰國咁重要 攪你痛處先至識驚識收
或者因為咁先爆佢
爆出嘅唔係老屈係事實咪得囉
俾著你,會唔會為咗慶祝潛艇生意成功而去泰國支持下?

當然買器官嘅主要係歐美
無買賣無傷害

引用:
原帖由 Puke007 於 2022-8-15 07:56 發表

人哋呃到你, 主要你有否FC. 好多野其實預防在於受騙時. 忠言逆耳,不討好我一向如是,但受騙人連檢討之心都冇,只可講句”活該"
好呀,咁你去泰國租車fc下囉
等你報告

引用:
原帖由 sim008 於 2022-8-15 08:00 發表

當然如果係事實唔可以坐視不理 但話NGO無政治考慮打死都唔信
咁梗係啦
之前呢啲嘢要喺微博睇到
例如之前血奴,再順便提翻有幾嚴重害咗幾多人
依家突然咁多報導
都係框架,無話邊啲受害人
就明顯西方動用傳媒力量打泰國旅遊業

但金三角危險又真喎(我數就一定金三角,唔會特指泰國嘅)
華人=有錢+反抗力低=好搶
又普遍被承認

美國早前黑人命也是命時,唔少華人無辜被打,新冠時更甚
咪就係咁嚟囉,華人好蝦
所以好好保護自己,唔去金三角好合理

引用:
原帖由 mike240681 於 2022-8-15 08:02 發表

比起話信唔信泰國危險。
我更加不信由台灣媒體所報道的。

一個媒體能夠講得出 : 中國導彈射唔到去台東,因為地球係圓。 : 一個70%導彈攔截,三枝就210%。
能夠呢啲都講得出口,都仲信台灣媒體??
臺灣從來騙子多
你舉啲例子,講嗰個簡直當讀者弱智,但我相信部份臺灣人會信

引用:
原帖由 Puke007 於 2022-8-15 08:06 發表

好似你咁話.空氣污染嚴重,你重呼吸?
唔呼吸會死架
唔去金三角旅遊會死?

引用:
原帖由 Puke007 於 2022-8-15 08:22 發表

其實你知唔知東南亞有幾大? 金三角系泰國佔好小部份. 一個泰國大過香港有幾多倍?吾好一時講到泰國就係全泰國,突然又跳到講金三角.
你FC 過吾呼吸會死架? 就好似你講人哋話之麻, 你天生異品, 吾一定喎.
我應該集中講金三角架喎
唔排除被帶節奏跟文章用咗泰
唔look上去睇喇

提出要fc係你,當然要由你去做呢唔呼吸fc啦

引用:
原帖由 日落感人的汽車 於 2022-8-16 12:41 發表

時代唔同,今時時今日愛國做國鞭就先要幫手致力打擊內地官媒所講既“低級紅”。係香港呢種人多見於基層藍老狗屎 ,終日係香討發佈喪心病狂既言論,引致社會撕裂
明明係黑子,卻有人厚面皮、唔知醜到自認國鞭。呢種人多見於智力能力低下、人生失敗但又認為懷才不遇嘅黃畜智障,終日到處發報喪心病狂言論,撕裂社會

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]