• 瀏覽: 114,292
  • 回覆: 501
  • 追帖: 3
+14
反而我對黃屍黑暴漢奸狗反感啲,連自己國家都反,真係豬狗不如

引用:
原帖由 eggxia 於 2022-8-15 17:20 發表
不是有沒有錢的問題,是連金鍊都偷說明泰國這個地方真是危險得不得了。
被人偷條金鍊就話這地方危險得不得了, 咁講會唔會引人發笑?

引用:
原帖由 東方紅 於 2022-8-15 18:16 發表

又係聽講,我去泰國咁多次,都冇呢啲嘢發生,香港的士司機夠利害啦,兜路呃錢,一樣度度都有。
泰國係有人引遊客去邊境. 一去就無回.

國內新聞, 好多中招既人, 上電視講經歷. 你唔信無計.
泰國出事個D, 大部分都係泰國, 俾當地人呃, 去近邊境既"旅遊境點". 然後就返唔到黎

唔信 ~~~

引用:
原帖由 車站雀躍的神童 於 2022-8-15 19:39 發表

香港DC9好多垃圾
我以前住近舊機場,每次返香港都好躊躇,搭唔搭的士好?
搭的士,唔會跳錶,但唔搭的士,咁多嘢又點拎,我都知的士排啟德辛苦花時間,所以我每次都會一早預備50-80蚊出嚟,當年叫幾好㗎啦,車費連行李費一定多三五十。
但大部分的士佬都係,一聽地點就發晦氣,大力踩迫力,dup車,又黑面,咁落車我當然照錶比再加行李費,冇理由你咁我都仲要畀多錢你,正常嘅我一定比多最少三五十。
後來有兩次,都唔係嘞,扮台灣遊客,講國語好的,結果,居然同我兜路,最後我落車畀完錢,用廣東話話:老細,其實唔使咁行吖,我都攞咗80蚊出嚟囉。條友面懵懵……

引用:
原帖由 ccgbbs 於 2022-8-15 19:47 發表

被人偷條金鍊就話這地方危險得不得了, 咁講會唔會引人發笑?
可能佢覺得係美國俾人打劫會唔偷金鍊。

引用:
原帖由 1q1q1q1q1q1q 於 2022-8-15 19:47 發表

泰國出事個D, 大部分都係泰國, 俾當地人呃, 去近邊境既"旅遊境點". 然後就返唔到黎
我唔係唔信,壞人度度都有,我只係講,兩者根本完全唔同,你去打工,諗住賺大錢,咁一定有人同你接頭過你先會過去,呢個風險就極大,等如你去裸聊溝女一樣。
而一個係旅遊,去洗錢,從正途嘅途徑去消費,最大可能就係被騙,買貴嘢,最低限度交通住宿,安排都係自己嘅,唔會由陌生人佈局,如果咁都畀人呃去賣,一係衰貪心,一係衰鹹濕,我都冇咩說話好講了。
記住,旅遊就旅遊,世間上冇咁大隻蚧乸隨街跳的。
好簡單,人地叫你去邊,你去打工,車你去邊你你都要去啦,但去旅行,如果響街求其叫咗架的士係賊佬,咁車咗我去賣,都要認命啦。

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2022-8-15 19:56 發表

可能佢覺得係美國俾人打劫會唔偷金鍊。
唔使講咁遠呀, 偷金鍊搶金鍊香港都會有啦~

最好佢講下被偷金鍊過程, 睇下佢點樣唔見?

引用:
原帖由 legend_dreamer 於 2022-8-15 12:11 發表

d人移民都唔會去東南亞啦
成班都係移去歐美加拿大澳洲台灣
呢d地方係得藍絲退休先會去
藝人羅敏莊攜女移居泰國~

引用:
原帖由 幪面超人 於 2022-8-15 12:20 發表
呢啲東南亞國家以前有政府壓住,唔敢搞遊客,因主要收入靠旅遊業,如果整衰個名,搵鬼人去佢到消費。但呢幾年疫情,啲人窮到燶,乜都唔理。
總理巴育係軍頭喎, 佢都壓唔住黑道咩??

引用:
原帖由 生生不息2014 於 2022-8-15 12:22 發表

等啲人以為泰國人好友善。
近廿年, 泰國經濟發展急促, 孕育中產;人有錢, 自然講樽鹽, 你仲祈望好似八十年代, 逢人都sawadeecup吖?!

引用:
原帖由 1q1q1q1q1q1q 於 2022-8-15 19:47 發表

其實,再講番,香港夠多電騙,你呃唔呃到我咁解啫,但我唔敢話冇人被呃,至於點解會被呃?當事人的問題就多籮籮囉。

引用:
原帖由 ANTONIO1 於 2022-8-15 14:20 發表

落後國家封關抗疫3年,啲人窮到傻咗,真係乜都做得出,真係不去為妙。
憑你呢句說話, 知你起碼有十年未去過泰國!!

想去旅遊跟團啦!

引用:
原帖由 虎影俠 於 2022-8-15 15:48 發表

有邊到地方冇人偷野🤭 仲要旅行帶金錬笑撚死
明顯苦主係「台灣柒婆」啦, 去泰國休閒、渡假, 穿金戴銀做乜?!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]