• 瀏覽: 30,946
  • 回覆: 198
+9
台海局勢緊張,中國大陸智庫「南海戰略態勢感知」周日(14日)指,美國海軍列根號航母近日南下,駛至沖繩那霸東南海域,估計是

美共國海軍核動力列根號超級航母戰爭群 醜婦終須見家翁
近日終於南下,駛至沖繩那霸東南海域
估計是為策應美國軍艦過航台海
或者躲避吹襲日本東海的熱帶風暴米雷

屆時到底係老解借口收兵,定係短兵相接鬥動力互追互跟蹤呢?

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/intnews/20220814/bkn-20220814203208364-0814_00992_001.html

做乜唔入台海

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-8-14 23:03 發表
做乜唔入台海
又玩佩夫人果套,不對外公開行程
即係鬼鼠偷番薯

引用:
原帖由 T2. 於 2022-8-14 23:12 發表

又玩佩夫人果套,不對外公開行程
即係鬼鼠偷番薯
堂堂大國淪落到要做埋d偷雞摸狗嘅事

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-8-14 23:14 發表

堂堂大國淪落到要做埋d偷雞摸狗嘅事
其實佢對上一次自稱為大國係幾耐之前既事?

引用:
原帖由 T2. 於 2022-8-14 23:17 發表

美國不愧為“國際警賊”習慣做d鬼鬼祟祟偷雞摸狗嘅事

解放軍千萬不要硬
番家鄉避避

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 mowind 於 2022-8-14 23:21 發表
解放軍千萬不要硬
番家鄉避避
究竟邊個避今次遊嚟無中美軍事協調即中國開火無預知睇下邊個縮

呢隻裂根長期徘徊東亞,應該是有保密條約定期要日韓波佬交過路費

又想彈出,又想彈入

鬼鬼鼠鼠成個小丑咁

引用:
原帖由 T2. 於 2022-8-14 23:17 發表

總之,雞侵就成日講讓美國再次強大,成日講,即係話美國已不再強大,否則,唔使再次……

快啲伴航、擊沉、埋葬!

拭目以待。

引用:
原帖由 mowind 於 2022-8-14 23:21 發表
解放軍千萬不要硬
番家鄉避避
摺好張被先。

附件

Fold Blanket.jpg(69.99 KB)

Fold Blanket.jpg

賊仔

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]