• 瀏覽: 23,553
  • 回覆: 125
+4
引用:
原帖由 飛劍龍 於 2022-8-14 15:37 發表
財務穩健但唔交租,  更可恥!  
原來實惠係無良商家..

實胃d嘢其實都唔平, 幫襯日X城仲好 (雖然都有加價)。

引用:
原帖由 101708858 於 14-8-2022 15:30 發表

港府早前因疫情肆虐而推出「暫緩追租」措施,禁止業主向特定行業追租,措施上月底屆滿後,陸續有商戶被入稟追租。其中,連鎖家具店實惠家居位於將軍澳廣場分店,日前遭業主入稟高等法院,被指自3月拖欠租金逾234萬元,以及管理費等其他費用。

實惠最新以逾400字回應事件,指今年上半年,香港整體受第五波疫情所影響,致零售業總銷貨價值跌2.6%,總銷貨量更下跌5.6%。香港政府及時推出「暫緩追租」措施,令業界 ...
佢母公司係一間金融投資公司,財務就肯定穩健,除非佢母公司都唔惦

問題係佢想拖到最後果日先交租,根本兩邊都有錯,一個即到期要即交,一個就到期先交

實惠邊個老闆,乜無錢咩

黃店特質?!

呢間又唔平又渣啲野
放棄左好耐

今廁香講人報仇

佢都算仆街, 財務穩健都不交租, 重惡人先告狀

追9佢啦!死黃店

有錢唔交租!告佢

你係財務穩健有錢就交租啦,正仆街,人哋業主唔使食唔使供既

引用:
原帖由 運籌帷幄中 於 2022-8-14 16:09 發表
找數未? 當日做過撐暴的事, 唔好以為會香港人忘記左.

惠全線分店一連三日派逾3萬麵包 支持暴徒?

https://news.mingpao.com/ins/港聞/article/20190802/s00001/1564751293973/【emily-online】實惠全線分店一連三日派逾3萬麵包-網民讚「真香港人公司」
正仆街冚家鏟同大班一樣有報應既

正宗佢老母,D貨十居奇九係大陸嘢,食碗面反碗底,抵九佢死

引用:
原帖由 101708858 於 2022-8-14 15:30 發表

港府早前因疫情肆虐而推出「暫緩追租」措施,禁止業主向特定行業追租,措施上月底屆滿後,陸續有商戶被入稟追租。其中,連鎖家具店實惠家居位於將軍澳廣場分店,日前遭業主入稟高等法院,被指自3月拖欠租金逾234萬元,以及管理費等其他費用。

實惠最新以逾400字回應事件,指今年上半年,香港整體受第五波疫情所影響,致零售業總銷貨價值跌2.6%,總銷貨量更下跌5.6%。香港政府及時推出「暫緩追租」措施,令業界 ...
「實惠集團董事長關百豪強調財務穩健、業務穩定、現金流充裕」

又中國人🇨🇳DNA上身,學似河南銀行🏦管理層口吻:「冇事嘅,信我啦」

信中國人🇨🇳一成果個,雙目一定失明👨‍🦯

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]