• 瀏覽: 2,948
  • 回覆: 15
1名男子今晨約2時,在油麻地彌敦道近文明里對開橫過馬路時,懷疑醉酒倒地,熱心途人睹狀上前協助,其間1輛途經的士疑意外輾過事主右手,的士司機未有停車並駛離現場。

傷者幸仍然清醒,事後由救護車送院治理,警方正對事件展開調查,並追尋該輛的士。

.................................................................................

呢個的士佬儍的, 那裡超多店鋪有cam, 又有車cam, 仲有天眼, 咁都不顧而去???洗定蘿柚入去坐啦

新聞來源連結:
https://std.stheadline.com/realtime/article/1863889/即時-港聞-彌敦道男子疑醉倒馬路-遭的士輾傷手-的哥不顧而去

酒精害人, 影響一生.

話 7 月以為撞嘢,.所以唔停車

男子疑醉倒馬路 。

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-8-14 08:18 發表
酒精害人, 影響一生.
又有另一單醉駕撞車,正如 ching 所言,酒精害人,影響一生,釘蓋前咪飲

所以都係禁酒啦好心

引用:
原帖由 綠腳趾 於 2022-8-14 09:22 發表

又有另一單醉駕撞車,正如 ching 所言,酒精害人,影響一生,釘蓋前咪飲

所以都係禁酒啦好心
咁又唔使禁,飲適量可以放鬆心情,只係有人濫用咗啫。

抵啦扺啦⋯有行人路唔去趴
唔不顧而去點解釋都晤知?

引用:
原帖由 我是一名咖啡師 於 2022-8-14 08:30 發表
也有道理。

引用:
原帖由 banjo. 於 2022-8-14 11:34 發表

咁又唔使禁,飲適量可以放鬆心情,只係有人濫用咗啫。
美國槍擊案頻生就係政權指望市民正確使用槍械,射擊運動有益身心,唔好濫用就得

結果每年死幾萬人

所以都係禁酒啦好心

好醉唔醉,仲醉響彌敦道,算執返條命啦!

係咪又係濫捕?

引用:
原帖由 cwilson1 於 2022-8-14 07:00 發表
1名男子今晨約2時,在油麻地彌敦道近文明里對開橫過馬路時,懷疑醉酒倒地,熱心途人睹狀上前協助,其間1輛途經的士疑意外輾過事主右手,的士司機未有停車並駛離現場。

傷者幸仍然清醒,事後由救護車送院治理,警方正對事件展開調查,並追尋該輛的士。

............................................................................. ...
時值中元節, 的哥不敢回頭望架~

引用:
原帖由 我是一名咖啡師 於 2022-8-14 08:30 發表
行規嚟~

香港D的士司機真係好惡!!!駕駛態度又差!!!

醉倒彌敦道冇計!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]