• 瀏覽: 61,598
  • 回覆: 321
+5
引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2022-8-13 23:45 發表

請問邊度有得睇強檢通告?
自己座大廈既管理處嗎?
但三無大廈呢?點算?
裝個無線新聞apps,並且允許通知,每晚大約十一點左右,就會出通告,你可以撳入去就可以睇到所有強檢處所名單:
現在每晚大約都係60-70個之間,時多時少,三無咪自己睇囉。
如果係處所強檢,例如食肆或其他要用安心嘅地方,你曾經在門口嘟過安心,要強檢佢都會出風險通知,住處就要睇通告或管理處。

我哋住係汀角路村屋,由疫情開始至現在,都未見過有強檢通告及信息。從來未做過政府強檢也。

嘔返晒消費劵

秋後咁PK? 都常見到通告都最後一日

引用:
原帖由 T2. 於 2022-8-14 00:16 發表

好明顯你未做過強制檢測,恭喜
亦可能抽中無做檢測

引用:
原帖由 giggsmanc11 於 2022-8-14 00:17 發表
我哋住係汀角路村屋,由疫情開始至現在,都未見過有強檢通告及信息。從來未做過政府強檢也。
鄉下人口少,中既機會相對少

引用:
原帖由 宇宙秘密 於 2022-8-14 00:14 發表

確診數字一直上升都成個幾月.... 唯有做嘢
我想知邊個order做嘢

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-8-14 00:18 發表

亦可能抽中無做檢測
我幢大下有2個人確診就要全幢住客強檢,幾次了

引用:
原帖由 giggsmanc11 於 2022-8-14 00:17 發表
村屋人口少,. 一座大廈過千人 一個奶野全座受罪

引用:
原帖由 T2. 於 2022-8-14 00:16 發表

好明顯你未做過強制檢測,恭喜
喺呀, 而家知點做喇

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2022-8-13 23:59 發表

即喺要社區中心核酸檢測結果短訊,或者大廈強檢醫療隊檢測結果短訊? 自己快測唔算數?
好明顯你係黑工

引用:
原帖由 02304038 於 2022-8-14 00:17 發表
秋後咁PK? 都常見到通告都最後一日
同意,好多人都因應不同狀況而不知道需強檢而冇紀錄,而家玩秋後,好多都手足無措

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-8-14 00:14 發表

有時真係唔知, 2日無出門口就過咗期 大廈管理處只係貼2日通告, 第3日就揻
有無咁Q 咁為有當自己黑仔囉!咁岩無出街個日先出通艙要強檢!

引用:
原帖由 T2. 於 2022-8-13 22:01 發表
創新科技及工業局表示,今日(13日)聯同秀茂坪警區和衞生署,在牛頭角淘大花園B座進行執法行動。當局在行動中共檢查253名受檢人士,其中29名人士

...
識玩,捉私樓

引用:
原帖由 我係Miss大佬 於 2022-8-14 00:25 發表

好明顯你係黑工
退休人士

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]