• 瀏覽: 36,160
  • 回覆: 207
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 supremeabc 於 2022-8-13 19:12 發表

在呢個範圍刷邊球然後話入咗台海挑釁啦 !     

美國幾時話軍演係挑釁?

引用:
原帖由 鬼屋加加速神童 於 2022-8-13 19:13 發表
用中國的漁船包圍美艦,戰機在美艦上空灑燃油,既然來挑釁,就用強硬手段回擊
又係呢啲?伴飛,擊落言猶在耳。

今次美國擺明車馬、睇吓強國會唔會企硬、唔好又係嚴重抗議😰😰😰

美國聯同日澳印尼等14國聯合軍演... 喺印尼本土...做緊或者已經做完

美艦將通過台灣海峽...未發生...齋噏

聯合軍演嚇中國? 使唔使去到印尼蘇門答臘島咁很遠先演呀?
仲有呢,隻 林肯 定 列根 係咪因為軍演仲咗流彈,所以先至要返去佢老美果度做維修呢?
最重要嘅係,風水佬可以呃人十年八年,美艦係咪真係會在未來數周通過台灣海峽,真係好快會清楚,咪到時同「俄羅斯只有三日糧」一樣,比人笑到面都黃喎!

又要亮劍........

引用:
原帖由 Gurrent 於 2022-8-13 07:13 PM 發表
拉嗮班小弟壯膽先敢來
14國聯合喔,巧可怕啊
乜老尾而家廢到連單槍匹馬叫陣都唔夠膽啊
美國做大嘅,帶D細嘅見識吓大佬出巡威勢

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-8-13 19:16 發表

又係呢啲?伴飛,擊落言猶在耳。
民間只有講,無得做,如果民間有得做就唔駛講了

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-8-13 17:15 發表
美國國家安全委員會印度-太平洋事務協調員坎貝爾(Kurt Campbell)8月12日稱,美軍會在未來數週通過台灣海峽、進行標準的空中和海上通行。坎貝爾指

...
中國係自已地方軍演正常,佢地軍演都冇問題但講明會通過臺灣海峽就唔得,試下中國係墨西哥灣軍演會點。

引用:
原帖由 kevinfans 於 2022-8-13 19:17 發表
美國聯同日澳印尼等14國聯合軍演... 喺印尼本土...做緊或者已經做完

美艦將通過台灣海峽...未發生...齋噏
拭目以待🤣🤣🤣

引用:
原帖由 siuhung 於 2022-8-13 19:17 發表
聯合軍演嚇中國? 使唔使去到印尼蘇門答臘島咁很遠先演呀?
仲有呢,隻 林肯 定 列根 係咪因為軍演仲咗流彈,所以先至要返去佢老美果度做維修呢?
最重要嘅係,風水佬可以呃人十年八年,美艦係咪真係會在未來數周通過台灣海峽,真係好快會清楚,咪到時同「俄羅斯只有三日糧」一樣,比人笑到面都黃喎!
西西里上次講得出、真係做得到、絕無吹水喎

引用:
原帖由 bensonchow 於 2022-8-13 19:19 發表

中國係自已地方軍演正常,佢地軍演都冇問題但講明會通過臺灣海峽就唔得,試下中國係墨西哥灣軍演會點。
如果美國真係通過台灣海峽呢?

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-8-13 17:45 發表

射導彈去日本專屬經濟海域算唔算挑釁?
唔算,因為個度只係日本自己話係日本專屬經濟海域。

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-8-13 17:48 發表

美國都冇承認台海係中國嘅。
咁點解中國係台海軍演,列根號要走路,唔留係台海?依家係晤到你唔承認喎。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]