• 瀏覽: 36,267
  • 回覆: 207
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 haogaoye 於 2022-8-13 17:21 發表
看來兩岸統一又可以踏前一大步,走埋最後一步了。
咁點解仲唔打,衹係打飛機?

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-8-13 17:15 發表
美國國家安全委員會印度-太平洋事務協調員坎貝爾(Kurt Campbell)8月12日稱,美軍會在未來數週通過台灣海峽、進行標準的空中和海上通行。坎貝爾指

...
老尾雙標已經慣常

美軍又來啊
紙老虎今次又點演

中國又可以準備係台海試射痛風了

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-8-13 17:46 發表

中國無承認嗰度係日本經濟專屬區,所以唔算
日本早說中國都是他們專屬區,任他話

東風導彈
將通過美國上空
進行標準的空中和海上通行

引用:
原帖由 haogaoye 於 2022-8-13 17:21 發表
看來兩岸統一又可以踏前一大步,走埋最後一步了。
講左幾十年啦

引用:
原帖由 hfceddie 於 2022-8-14 05:14 發表

點解唔諗係因為歐美價值觀一致,同聲同氣呢?

世界進入新冷戰就係價值觀之爭,民主自由 vs 獨裁專制。有人大言不慚話自己嘅獨裁專制比民主自由優勝嘛!

勝負關乎人類福祉。
好多 youtube 看見美國好多大城市、有很多流浪者、吸毒者‘通街尿味、毒品味、再看中國城巿 youtube 很難看到流浪漢、只有老人坐街邊、失業、找工作者通街找機會、資訊發達,一看知真相!

引用:
原帖由 ansonkpl 於 2022-8-13 17:46 發表

中國無承認嗰度係日本經濟專屬區,所以唔算
日本仔自己話嗰度係日本經濟專屬區,但係全世界都冇人認同,所以中國都唔會承認該水域係日本經濟專屬區。

美國自己就不敢入來,要搞聯合軍演,其實就是挑動其他國家和中國結仇。譬如新加坡和印尼。不過那些國家應也不是蠢的。中國應會以外交勸喻,到時候可能都剩美艦搞事。

一次打沉所有美艦。凡侵中國者,雖遠必誅。

十四國軍演只有五千人!一隊航母已經有五千人,其它地方派人做啦啦隊!?睇怕只係美國佬軍演,其他地方只係企响度做陪襯品

美國係世界耶悪國家,正宗搞屎棍

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]