• 瀏覽: 4,640
  • 回覆: 31
一名未接種新冠疫苗的5歲女童昨天快測陽性、到急症室求醫,情況危殆,留醫屯門醫院深切治療部。

5歲女童明明是很健康,就係因為有呢啲 自私精父母唔肯帶女兒去打針,搞到其女兒確診,繼而引發腦炎,而家係深切治療部留醫,情況危殆
唔該為人父母的(尤其是黃人父母),應該以小朋友的健康為優先考慮,絕對不應該凡事以自己的立場行先

新聞來源連結:

http://news.tvb.com/instant/62f76133c652e91869822b75

應該要立法強制打針

唔打針就1個月紅碼唔比出街

黃甴父母為反政府害死個女!

就算好返 都應該告佢父母疏忽 等佢哋失咗撫養權

希望吉人天相

你叫佢帶細路去打佢,佢地就叫返老野打

如果死咗就可憐啦

香港醫學界呃香港人打埋啲Quasi-vaccine!真正嘅疫苗起碼可以令病毒量較低,顯著地減少後遺症嘅風險先合格。唔係吊住條命唔死,又喺度歌功頌德!(世衛嘅定義係亦要有五成防感染先合格。)

唔撚信?你問下啲打完三針中左招嘅人,做快速測試嗰陣嗰條T線勁撚深色。證明病毒量已經好撚高,必定會對腦細胞構成傷害!

小朋友免疫系統唔健全,傷害更加深,中咗都差唔多輕度弱智。

大量研究指出,感染新冠肺炎傷害腦/神經細胞。

寧生敗家仔莫生蠢鈍兒,精明嘅家長,識得選擇嘅。

3+4,明顯向商界傾斜,會有後果嘅!

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-8-13 17:19 發表
香港醫學界呃香港人打埋啲Quasi-vaccine!真正嘅疫苗起碼可以令病毒量較低,顯著地減少後遺症嘅風險先合格。唔係吊住條命唔死,政府又不發放傷殘津貼,又喺度歌功頌德!

唔撚信?你問下啲打完三針中左招嘅人,做快速測試嗰陣嗰條T線勁撚深色。證明病毒量已經好撚高,必定會對腦細胞構成傷害!

大量研究指出,感染新冠肺炎傷害腦/神 ...
唔識係度亂講!睇完信左你就俾你害死!

引用:
原帖由 海邊的快樂小魚 於 2022-8-13 17:09 發表
一名未接種新冠疫苗的5歲女童昨天快測陽性、到急症室求醫,情況危殆,留醫屯門醫院深切治療部。

5歲女童明明是很健康,就係因為有呢啲 自私精父母唔肯帶女兒去 ...
你又唔可以咁講😌

父母應該後悔無同細路打針

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-8-13 17:19 發表
香港醫學界呃香港人打埋啲Quasi-vaccine!真正嘅疫苗起碼可以令病毒量較低,顯著地減少後遺症嘅風險先合格。唔係吊住條命唔死,政府又不發放傷殘津貼,又喺度歌功頌德!

大量研究指出,感染新冠肺炎傷害腦/神 ...
我諗個5歲細路父母現在可能後悔之前睇左你啲友謬論
打左有無用唔知,但肯定無打染了病死會怨自己一世,最起碼死幾個細路都係無打針,打針搞到無命細路暫時未聽過。

引用:
原帖由 花生之友 於 2022-8-13 18:42 發表

我諗個5歲細路父母現在可能後悔之前睇左你啲友謬論
官商唔清零
廢苗當神藥

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2022-8-13 18:46 發表

官商鈎結唔清零
垃圾廢苗當神藥
係咪神藥唔知,打了有無用唔知,但肯定無打染了病死會怨自己一世,最起碼死幾個細路都係無打針,打針搞到無命細路暫時未聽過。這就係事實

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]