• 瀏覽: 32,492
  • 回覆: 195
  • 追帖: 1
自俄烏戰爭爆發以來,歐洲經濟一直處於危機當中,能源供應缺口成為歐洲諸國的最大禍患。隨着氣候變化引發的極端天氣現象加劇,所

最壞情況下 英國估明年初或需實施計劃性停電,
咁咪連電費都唔洗交啦,移英港人唔洗驚要交高額電費啦。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20220813/bkn-20220813100003700-0813_00842_001.html?refer=hn2

我是男人,愛吃薑,也愛吃桃。
引用:
原帖由 ARTHUR53 於 2022-8-13 13:02 發表
自俄烏戰爭爆發以來,歐洲經濟一直處於危機當中,能源供應缺口成為歐洲諸國的最大禍患。隨着氣候變化引發的極端天氣現象加劇,所

最壞情況下 英國估明年初或需實 ...
全人類受影響

大風暴前夕⋯小心小心
DS上釣了
默克婆是歐洲Dx的募後,同希乜拉家族有關連

引用:
原帖由 auceo 於 2022-8-13 13:06 發表

全人類受影響
歐洲呢鑊,係個天都睇唔過眼,
人地俄烏兩兄弟打交,北約做乜加把口?
仲要幫埋口鬧俄羅斯?
而家個天咪係咁意做下野,
放下火燒山,仲要唔落雨。
開猛太陽晒下河流同湖泊。

引用:
原帖由 ARTHUR53 於 2022-8-13 13:10 發表

歐洲呢鑊,係個天都睇唔過眼,
人地俄烏兩兄弟打交,北約做乜加把口?
仲要幫埋口鬧俄羅斯?
而家個天咪係咁意做下野,
放下火燒山,仲要唔落雨。
開猛太陽晒下河流同湖泊。
有兩國新加入北約

無事尋煩惱。

制裁吖嘛,係要付出代價嗰喎,唔係只係被制裁嘅人受罪㗎

天道不可違,凡事都會有起伏,歐美自工業革命後,搶掠亞非拉丁美百幾年,係時來運轉,衰運到來了,仲想繼續延續,所以出咗一個又一個無腦政客,等佢地自己死。
人同國都係咁,人衰就冇信心,越冇信心,行每一步都越錯。賭錢都一樣,有信心二仔底都可以勝,冇信心king啤都唔敢去一樣輸。

引用:
原帖由 auceo 於 2022-8-13 13:06 發表

全人類受影響
唔係全人類,只係有部份人啫。
美國人依然有充足能源,商人仲有更多收入

引用:
原帖由 ARTHUR53 於 2022-8-13 13:02 發表

最壞情況下 英國估明年初或需實 ...
我老友 Eddie 話有民主自由人權兼有英女皇,就算係停電都係一件好幸福嘅事。

情況令人震驚

強迫生產電力

天作孽猶可恕
自作孽不可活

美國成功引爆俄烏戰爭,想害俄羅斯之餘,就係害埋歐洲,歐洲豬慣性亦唔敢逆老美意,所以晒老美連環計。

唔沖涼唔用電都幾好,黃畜恨到啦!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]