• 瀏覽: 32,476
  • 回覆: 195
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 大雀躍的作業 於 2022-8-13 14:15 發表

當資源去左歐洲以外,只係歐洲倒退廿年啫!
石油及天然氣全球廣范使用

唔駛驚條傻佬落台後,可能又唔同,西人鐘意今日的我打倒昨日的我

普京快D踩多兩腳,等斑傻西落地獄。

引用:
原帖由 ARTHUR53 於 2022-8-13 13:10 發表

歐洲呢鑊,係個天都睇唔過眼,
人地俄烏兩兄弟打交,北約做乜加把口?
仲要幫埋口鬧俄羅斯?
而家個天咪係咁意做下野,
放下火燒山,仲要唔落雨。
開猛太陽晒下河流同湖泊。
天收人,仲要引埋D曱甴過去先收🥲

大家小心「台灣政府」已聘請大量「台灣香港叛賊」回港在各行名業例如:的士司機,散播「香港,大陸」經濟崩潰論!

引用:
原帖由 ARTHUR53 於 2022-8-13 13:10 發表

歐洲呢鑊,係個天都睇唔過眼,
人地俄烏兩兄弟打交,北約做乜加把口?
仲要幫埋口鬧俄羅斯?
而家個天咪係咁意做下野,
放下火燒山,仲要唔落雨。
開猛太陽晒下河流同湖泊。
唔係兄弟打交咁簡單
係黑社會霸王想教訓大地主,但又唔想上身,所以派烏仔細佬去搞事,再加其他黑幫一齊去圍毆,諗住可以打到大地主半死啦,點知反而係自己重傷,仲要養埋烏仔細佬

手足喺英國40度停電令人羨慕,中共香港長開冷氣搞到我感冒

引用:
原帖由 ARTHUR53 於 2022-8-13 13:02 發表
自俄烏戰爭爆發以來,歐洲經濟一直處於危機當中,能源供應缺口成為歐洲諸國的最大禍患。隨着氣候變化引發的極端天氣現象加劇,所

最壞情況下 英國估明年初或需實 ...
曱由千期吾好返呢呀!

引用:
原帖由 ARTHUR53 於 2022-8-13 13:02 發表
自俄烏戰爭爆發以來,歐洲經濟一直處於危機當中,能源供應缺口成為歐洲諸國的最大禍患。隨着氣候變化引發的極端天氣現象加劇,所

缺電、缺水、缺物資、缺能源、高通漲等等問題,「小陰蒂角」唔使擔心啦!好多黃人趕住返嚟,同你哋「同心共苦」呢?

引用:

一句講曬, 唔好返香港!

引用:
原帖由 auceo 於 2022-8-13 13:35 發表

推高運費
推高能源價格
另大部份物價狂漲
誰能獨善其生?
歐美通脹10%,點解中國.及中國香港通脹仍然係低單位數,副食品仍然平到笑,水.電.媒都唔覺有加價....
歐洲百姓水深火熱,點解中國香港人又會咁幸福呢?相信大家都知道答案。

同荷包一樣乾塘。

引用:
原帖由 auceo 於 2022-8-13 14:21 發表

石油及天然氣全球廣范使用
只要不是不友善地區,供應不變,隨時仲多左好處

引用:
原帖由 wwwvv0701 於 2022-8-13 14:31 發表

歐美通脹10%,點解中國.及中國香港通脹仍然係低單位數,副食品仍然平到笑,水.電.媒都唔覺有加價....
歐洲百姓水深火熱,點解中國香港人又會咁幸福呢?相信大家都知道答案。
歐美通脹比中國.及中國香港高匯率也影響

因為美金升值港元掛住美元

人民幣國家控眨值少

當然他們靠俄國能源影響會大哋

聽菜省長呼籲,用愛發電

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]