• 瀏覽: 46,759
  • 回覆: 306
+33
引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2022-8-13 07:48 發表
(星島日報報道)二十歲大專女學生連同其餘十多人於理大圍城暴動第二日早上突圍衝入科學館後被捕,大專女學生昨早於區域法院承認兩項暴動罪,還

原定打算你up乜9

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2022-8-13 07:48 發表
(星島日報報道)二十歲大專女學生連同其餘十多人於理大圍城暴動第二日早上突圍衝入科學館後被捕,大專女學生昨早於區域法院承認兩項暴動罪,還

杜官都係,讚揚香港警隊係亞洲最優秀

唔使質疑, 根本就係, 只係林鄭視而不見啫.

大家會發現,近排全球冇晒這些淫色革命活動,原因是,烏軍現在自身難保,死的死,走的走,冇人再去洗班on 9 學生,淫主豉油,已被忘記!

引用:
原帖由 曲明 於 2022-8-13 09:01 發表
官指《刑事訴訟程序條例》 第一零九A條對監禁年輕人設限的例外罪行中沒有包含暴動等罪,令法官有掣肘,原打算判囚四、五年,惟受條例所限只得判入教導所,向律政司建議修訂例外罪行清單,擴闊法官酌情權,即使「(被告)一時後悔無知,唔等於一九年發生嘅事,可以大大地抹煞刑責。」

壞人就睇準年輕人判得輕,才會對年輕人下手,條例原本是保護年輕人,給果是傷害了年輕人,值得檢討
但係可以拘押返四五年抵數
法官要做的做不到?

引用:
原帖由 Henrywu18 於 2022-8-13 08:15 發表
陳官亦多次查問片中「呢個外籍人士咩角色」,控方表示沒有相關資料,陳官隨即指「睇來係指揮緊」;片中顯示兩名外籍人士手持大型攝影機拍攝時,陳官又稱「仲重裝備攝影器
呢D「外籍人士」暴徒指揮官一隻都冇捉到?

什麼何能也有, 主被都有😁😁, 那種心態最多?

睇啲曱甴幾能戇鳩,跟啲鬼佬去搞自己地方

引用:
原帖由 Freemantho 於 2022-8-13 08:59 發表

咁on 9 9 嘅人都有 ?
唔知呢條傻Hi而家點見人呢?

引用:
原帖由 雙倍雙倍 於 2022-8-13 09:15 發表

呢D「外籍人士」暴徒指揮官一隻都冇捉到?
捉到仍不會公開,中央處理

難得有個正常嘅官,香港真係冇幾個。呢幾年真係見到好多狗棺,全部都諗盡理由做埋辯護律師嗰份嚟放生啲曱甴🪳

引用:
原帖由 韓風黃色神童 於 2022-8-13 08:59 發表

無喇喇有個傻hi出來讚烏雞就知佢地有份攪香港

呢隻傻閪而家唔知有冇著咗草

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2022-8-13 08:32 發表
曱甴暴動期間,已經有許多照片顯示外籍人士參與甚至疑似指揮,可惜沒有拉到多少個。
特務咁易拉?

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2022-8-13 08:32 發表
曱甴暴動期間,已經有許多照片顯示外籍人士參與甚至疑似指揮,可惜沒有拉到多少個。
呢班死鬼佬破壞香港治安,可惜一個都拉唔到

你話個官幾勁,控方都冇資料法官可以靠段估. 🤭🤭

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]