• 瀏覽: 41,994
  • 回覆: 177
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 se7endays 於 2022-8-15 15:10 發表

Margin 低? 
你唔識呢行就唔扮識啦!
幼稚真係扮唔出,真係幼稚到呢
上市公司有哂年報,有哂行業統計,你咪繼續吹囉

引用:
原帖由 poorsa2 於 2022-8-15 16:30 發表

上市公司有哂年報,有哂行業統計,你咪繼續吹囉
你做過幾多上公司? 你應該都未做過管理層

堅!偷就要偷咁大銀碼!

引用:
原帖由 se7endays 於 2022-8-15 17:45 發表

你做過幾多上公司? 你應該都未做過管理層
你繼續吹啦,我諗你成世人都唔會夠我核得多上市公司盤數。再講,上市公司盤數係公開,行業統計俾錢有data睇,洗鬼乜乜管理層先睇到咩,我諗你連annual report都唔知係乜🤣

引用:
原帖由 (ツ) 於 2022-8-15 17:47 發表
堅!偷就要偷咁大銀碼!
全部都係罪有應得

引用:
原帖由 poorsa2 於 2022-8-15 17:51 發表

你繼續吹啦,我諗你成世人都唔會夠我核得多上市公司盤數。再講,上市公司盤數係公開,行業統計俾錢有data睇,洗鬼乜乜管理層先睇到咩,我諗你連annual report都唔知係乜🤣
你咪只係做核數嗰個,對住啲 reports, 單, 帳目嗰啲基層 audit works 
證明你未做到partner 嗰層囉!
細路,你唔識啲貿易嘢就當吹水! 啲auditor 咁醒又點解3年走到兩億? 
 你咪繼續活喺你井底啦!

立馬移民英國

引用:
原帖由 se7endays 於 2022-8-15 20:34 發表

你咪只係做核數嗰個,對住啲 reports, 單, 帳目嗰啲基層 audit works 
證明你未做到partner 嗰層囉!
細路,你唔識啲貿易嘢就當吹水! 啲auditor 咁醒又點解3年走到兩億? 
 你咪繼續活喺你井底啦!
講緊margin你衰左就轉移視線講貿易野?annual report開哂條數原來係報細數?你呢d自稱管理層睇條數原來大過開出黎果條?我樓上咪講間公司個auditor放飛機囉,其他人都講失職啦,你而家先發現3年發現唔到係有問題?扮管理層都唔好扮到咁豬啦

引用:
原帖由 poorsa2 於 2022-8-15 23:21 發表

講緊margin你衰左就轉移視線講貿易野?annual report開哂條數原來係報細數?你呢d自稱管理層睇條數原來大過開出黎果條?我樓上咪講間公司個auditor放飛機囉,其他人都講失職啦,你而家先發現3年發現唔到係有問題?扮管理層都唔好扮到咁豬啦
講 Margin 你知得太少啦!食材嘅Margin 唔止來貨,之前再加工先賺,你識條鐵咩!
鮑魚margin 低? 你無嘢呀?

老千計狀元才,三年間就每人分幾千萬,十世人打工也搵唔到,叻仔,可以呃到大財團冇所謂啦,總好過做電騙呃普通市民呢。

引用:
原帖由 se7endays 於 2022-8-16 07:36 發表

講 Margin 你知得太少啦!食材嘅Margin 唔止來貨,之前再加工先賺,你識條鐵咩!
鮑魚margin 低? 你無嘢呀?
笑死,人地做貿易又拉去加工,不如話餐廳個margin都關你事啦。食品貿易行業margin事實係低,有哂公開資料仲死撐乜者?

引用:
原帖由 poorsa2 於 2022-8-15 23:21 發表

冇在2億現金流, 講margin???
年報有cashflow......audit 冇睇到d錢去左邊??

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2022-8-16 14:27 發表

冇在2億現金流, 講margin???
年報有cashflow......audit 冇睇到d錢去左邊??
你睇清楚,係樓上條自稱管理層話點樣點樣成套文件做假好易,又點樣點樣唔會check bank balance。仲有,醒小小啦,3張報表係有關聯架

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]