• 瀏覽: 55,379
  • 回覆: 537
+32
美國航空母艦林肯號周四(11日)返抵加州科羅納多海軍基地,結束長達7個月印太地區部署。艦長鮑恩施米特(Amy Bauer

美共國核動力超級航空母艦林肯號戰爭群竟然返左屋企,絕對趣聞一則

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20220812/bkn-20220812230316640-0812_00952_001.html

出豉油都點窮佢台灣比中國圍島軍演美艦都唔出嚟遊下又話堅如磐石撐台灣

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2022-8-12 23:38 發表
出豉油都點窮佢台灣比中國圍島軍演美艦都唔出嚟遊下又話堅如磐石撐台灣
之前1450咸話,航空母艦過幾日會闖入台海,唔知佢地係咪用大6航母噴黑煙來兜呢?

美國應該計咗數
若真係要同中國開戰
一艘列根號都夠揪
佢哋先敢咁放心畀林肯號開始休整

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 s-chris 於 2022-8-12 23:51 發表
美國應該計咗數
若真係要同中國開戰
一艘列根號都夠揪
美國係想話畀中國聽,下星期列根號或者過來裸一裸跑,並無惡意呀!

霸權民主為選票做下戲呃選民啫!

感動西方,拜山諾貝爾和平獎拎硬

早就睇穿中共細膽得把口打咀炮,返歸休息好過

引用:
原帖由 T2. 於 2022-8-12 23:24 發表
美國航空母艦林肯號周四(11日)返抵加州科羅納多海軍基地,結束長達7個月印太地區部署。艦長鮑恩施米特(Amy Bauer

美共國核動力超級航空母艦 ...
堅如磐石的老舊
返鄉下維修吧!

好嘢!嚇到老美夾住尾巴走!

引用:

台灣交左保護費你走? 殤博士話等緊你喎!

引用:
原帖由 s-chris 於 2022-8-12 23:51 發表
美國應該計咗數
若真係要同中國開戰
一艘列根號都夠揪
台灣應該計好數,佢果幾碌二戰時代既155mm炮都夠抽,所以拉出黎演習?

咪七啦,兒登就係隔離,問題你講D野果邊D戇鳩黃撚都要笑

一隻海上棺材, 唔走就被東風招呼, 唔走就才怪啦

引用:

說好的保護台灣呢?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]