• 瀏覽: 28,060
  • 回覆: 145
+7
據台灣《中國時報》報道,解放軍本月初「圍台」展現東風導彈實力後,台「中科院」(台軍最高軍事科研機構)計畫18日起,在屏東九鵬基地對外.........

中國解放軍包圍台灣軍演,但台灣都不示弱,同樣作出軍演,要與中國大陸比高低。

新聞來源連結:
https://hd.stheadline.com/news/realtime/chi/2363532/即時-中國-敏感時刻-台軍將進行4天-無限高-炮彈試射

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-8-12 21:40 發表
據台灣《中國時報》報道,解放軍本月初「圍台」展現東風導彈實力後,台「中科院」(台軍最高軍事科研機構)計畫18日起,在屏東九鵬基地對外.........

中國解放軍包圍台灣 ...
海南島唔係細台灣好多……老解全軍不能同壹時間存在於海南島:容不下的。

台灣用邊個國家武器?

係囉,買咗咁多武器返嚟,一定要試用下先得㗎,如果唔係,點知堅定流㗎

唔使驚人收集數據㗎

佢哋有無用氪氣推進的飛行器呢??

引用:
原帖由 ttkwan 於 2022-8-12 21:54 發表

海南島唔係細台灣好多……老解全軍不能同壹時間存在於海南島:容不下的。
唔係……好似細唔少不過台灣容得下?中原肆省台灣都容不下而沉沒都似。咪諗唔靠美軍嚟軍演了……反而應諗下美軍真係幫的話台灣地區仍然會成為砲灰的可能:然後要台灣自費重建嚟歸屬美國成為比夏威夷更遠的州。都係滅國。

「最大彈道無限高」我怕台蛙會炸番自己

引用:
原帖由 ichthys2 於 2022-8-12 21:40 發表

台灣真正咀炮

附件

Screenshot_20220812-145934.jpg(194.06 KB)

Screenshot_20220812-150112.jpg(176.05 KB)

引用:

咁得人驚😱
呆灣漁民會好驚喎

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2022-8-12 22:25 發表

台灣真正咀炮
啲中文……
就好似黑暴時期寫嘅“時伐XX”咁

提示: 違規內容已被屏蔽
解放軍圍島軍演又唔拎出嚟試下用唔用得買咗咁多高價過期軍火都唔拎出嚟試下

向天打有撚用咩!有種向大陸及解放軍射!冇撚用

引用:
原帖由 來自M78星雲的神 於 2022-8-12 22:25 發表

台灣真正咀炮
台軍文盲

認認真真___打_飛_機,真係唔講得笑

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]