• 瀏覽: 7,166
  • 回覆: 8
報載有男子站在自己的賓士車旁,看到警員行近時突然拔足飛奔。警員的自然反應當然是追,追到後把他按在地上(見報)。
亊後搜車查人,啥也查不到。警方百思不得其解。

畏警有因由
何須搲晒頭
心關難自過
往事未曾休

引用:
原帖由 神經箭 於 2022-8-12 09:47 發表
報載有男子站在自己的賓士車旁,看到警員行近時突然拔足飛奔。警員的自然反應當然是追,追到後把他按在地上(見報)。

畏警有因由
何須搲晒頭
心關難自過
往事未曾休
似乎你又不一樣的想法噃!

引用:
原帖由 神經箭 於 2022-8-12 09:47 發表

畏警有因由
何須搲晒頭
心關難自過
往事未曾休
是黑暴演練,近日太多奇奇怪怪的事了,未必無因。準暴徒欲測試自己能被全身裝備的警察追補時能走多遠,幾時開始起跑,這些都是大數據,若留心一下周邊,應該有同黨收集數據的,應該係咁,除非吾係。

引用:
原帖由 hanE 於 2022-8-13 22:26 發表

似乎你又不一樣的想法噃!
任何亊情不會無九啦啦!相信警方心中有數。但不能因為「估計」而下定義。

引用:
原帖由 4300dtns 於 2022-8-14 09:07 發表

是黑暴演練,近日太多奇奇怪怪的事了,未必無因。準暴徒欲測試自己能被全身裝備的警察追補時能走多遠,幾時開始起跑,這些都是大數據,若留心一下周邊,應該有同黨收集數據的,應該係咁,除非吾係。
好亊!禍心浮現,愈早愈好。

引用:
原帖由 4300dtns 於 2022-8-14 09:07 發表

傻仔!不知自量,當日帶起暴風會係等閒之輩?無仇無恨我叫你而家出去無啦啦打爛哂好地地嘅商場成家酒樓扑爛哂,你會嗎?我堅信當日係由外敵有僱傭兵帶起暴風,香港啲癈青手無揸雞之力多體壯健真冇幾多個,不過有經過體能訓練嘅部隊都應該有唔小搵到外快,睇吓邊啲買咗樓移咗民嘅拾有九都有份落場。

引用:
原帖由 hanE 於 2022-8-14 11:49 發表

傻仔!不知自量,當日帶起暴風會係等閒之輩?無仇無恨我叫你而家出去無啦啦打爛哂好地地嘅商場成家酒樓扑爛哂,你會嗎?我堅信當日係由外敵有僱傭兵帶起暴風,香港啲癈青手無揸雞之力多體壯健真冇幾多個,不過有經過體能訓練嘅部隊都應該有唔小搵到外快,睇吓邊啲買咗樓移咗民嘅拾有九都有份落場。
大家不要忘記黑暴初期,有班仆街响後面搬運物資,運水之類,班忍樣有手號有指揮有訓練的,點冊磚冊攔沒人教就懂?大台新聞仲仆街到讚佢地有系統添,當中吾小都只係老襯,收錢既一定不是全部囉,不過相信巳經走晒,亦不排除有D食過番尋味咁囉。

引用:
原帖由 4300dtns 於 2022-8-14 12:21 發表

大家不要忘記黑暴初期,有班仆街响後面搬運物資,運水之類,班忍樣有手號有指揮有訓練的,點冊磚冊攔沒人教就懂?大台新聞仲仆街到讚佢地有系統添,當中吾小都只係老襯,收錢既一定不是全部囉,不過相信巳經走晒,亦不排除有D食過番尋味咁囉。
暴風之後多咗好多食店餐廳。

引用:
原帖由 hanE 於 2022-8-14 13:09 發表

暴風之後多咗好多食店餐廳。
是呀c兄,做飲食現金交易,最容易處理黑金,那些餐庁開兩三年就摺,表面太多理由可以任用,例如加租,請吾到人,自己精神病,絕死快死……,就咁,堂堂正正咁洗白白D黑錢,然后養蕃狗住洋樓渣波子囉,嗱,小的純吹水,應該係除非吾係咁囉。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]