• 瀏覽: 29,173
  • 回覆: 129
  • 追帖: 3
+3
本主題由 motivation 於 2022-8-13 10:55 移動
去弱留強好正常吖!做得好出品得點會執笠?除非老板年紀大後人又冇興趣有D老店因經營不善又冇買鋪一加租即死!

引用:
原帖由 lctj9 於 2022-8-12 10:31 發表
柳氏家未食過, 只覺好貴
但貴價嘅食店都好多人排隊, 牛角果啲經常企滿人
其實好多人都唔識欣賞食野
佢地都係睇分享推薦邊間叫出名就去
好似某大日本標榜廉價壽司到左香港又貴又垃圾都一大班傻仔去食
反而好多中餐廳一道菜要好幾道烹調架菜餚卻被人說老土
卻去食D簡單水煮菜海南雞等菜色

香港要食一碟好既生炒骨
一件好既西多土

都吾容易
工藝跌Watt得好緊要

好多一味靠吹
去過一次就冇回頭

引用:
原帖由 onnam 於 2022-8-12 09:24 發表
【結業餐廳2022】結業餐廳一覽!Omicron疫情仍未完全受控,不少餐廳食肆的經營環境再度面臨危機。踏入2022年,已有多間餐廳結束營業,最新宣布結業

有乜咁大件事?點解譚仔越開越多

引用:
原帖由 寒冬小老闆 於 2022-8-12 16:00 發表

有乜咁大件事?點解譚仔越開越多
難食

成日講到好唔捨得好可惜,又咩疫情影響,地產霸權,什麼懷舊味道。佢地未執個陣有冇成日去幫襯先?根本好多老店味道已經變差左好多,食情懷食懷舊邊有咁多人去幫襯,好多講可惜個D可能從來冇幫襯過添啦。

很多污糟店

引用:
原帖由 onnam 於 2022-8-12 09:24 發表
【結業餐廳2022】結業餐廳一覽!Omicron疫情仍未完全受控,不少餐廳食肆的經營環境再度面臨危機。踏入2022年,已有多間餐廳結束營業,最新宣布結業

租金太貴啦,疫情又冇人去控制

引用:
原帖由 onnam 於 2022-8-12 14:48 發表

上千旅遊巴停咗响露天場近3年,有d曬到爛同埋車齡夠鐘退役,車主血本無歸。
有政府比個位佢停仲想點?仲好平租其他做生意既仲係交緊正常租個D 涯到屎屎下!

引用:
原帖由 christ201430 於 2022-8-12 16:18 發表
很多污糟店
係超乎你想像

唔記得睇過一套咩野西片,咩野全球一體化,話未來只係剩返必勝客

飲食業成日都咁做嫁啦。有D結業只係因為老闆想休息唔做。

引用:
原帖由 虎影俠 於 2022-8-12 13:49 發表
尼家d人先發覺25蚊既2餸飯質素係唔差得過d所謂既大集團 個推垃圾太興收我70幾蚊一個餸夠我食3餐
呢句真
兩餸只係衰唔夠熱

牛気牛陣涮涮X Sukiya壽司郎客似雲來

引用:

大把餐廳借咗政府百分佰貸款現在排住隊結頁唔使還

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]