• 瀏覽: 31,679
  • 回覆: 129
  • 追帖: 2
+3
引用:
原帖由 虎影俠 於 2022-8-12 13:49 發表
尼家d人先發覺25蚊既2餸飯質素係唔差得過d所謂既大集團 個推垃圾太興收我70幾蚊一個餸夠我食3餐
太興垃圾只有幾件, 不是骨頭 便是柴皮

全球都有老店執笠,有乜奇。

引用:
原帖由 虎影俠 於 2022-8-12 13:49 發表
尼家d人先發覺25蚊既2餸飯質素係唔差得過d所謂既大集團 個推垃圾太興收我70幾蚊一個餸夠我食3餐
唔好話25蚊,比35蚊都抵

引用:
原帖由 onnam 於 2022-8-12 09:24 發表
【結業餐廳2022】結業餐廳一覽!Omicron疫情仍未完全受控,不少餐廳食肆的經營環境再度面臨危機。踏入2022年,已有多間餐廳結束營業,最新宣布結業

多左好多兩餸飯

引用:
原帖由 onnam 於 2022-8-12 09:24 發表
【結業餐廳2022】結業餐廳一覽!Omicron疫情仍未完全受控,不少餐廳食肆的經營環境再度面臨危機。踏入2022年,已有多間餐廳結束營業,最新宣布結業

其實 食店 超市 已經係疫情間 最好做的生意!

旅遊、零售 更加慘淡⋯

引用:
原帖由 kwma 於 2022-8-12 14:19 發表

多左好多兩餸飯
公司附近已經起碼5間兩餸飯,上星期又開多一間,但見佢lunch 都冇人排隊。

兩餸飯都應該就執笠。

引用:
原帖由 kw_lam 於 2022-8-12 10:53 發表
大把食肆排晒隊,有茶樓堆滿人,自助餐坐無虛席,根本係汰弱留強
以往貴價酒店自助餐要早一個月book 位,依家walk in 都見得7成滿。

酒樓夜市仲慘,星期五、六做一轉都坐唔滿。

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2022-8-12 14:21 發表

其實 食店 超市 已經係疫情間 最好做的生意!

旅遊、零售 更加慘淡⋯
上千旅遊巴停咗响露天場近3年,有d曬到爛同埋車齡夠鐘退役,車主血本無歸。

需求依然在,睇係有冇能力賺姐

失業都要加人工呀!

一樣要等位排隊, 結業的有原因

時代巨輪

以上全部垃圾餐廳,咩香港人懷舊真係嘥九氣!

大把食肆排晒隊,有茶樓堆滿人,自助餐坐無虛席,根本係汰弱留強.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]