• 瀏覽: 25,189
  • 回覆: 154
  • 追帖: 2
+2
引用:
原帖由 滴滴更新 於 2022-8-11 19:12 發表
無記錯戴琪一上台就講:對付中國不公平貿易,兩年幾啦,結果中國貿易逆差咪一樣
佢份工最筍,兩年幾乜都唔洗做。

多舊魚,不公平咪過主唔好買囉!

引用:
原帖由 T2. 於 2022-8-11 18:49 發表
美國貿易代表戴琪周三(10日)於拉斯維加斯向美國鋼鐵工人聯合會表示,總統拜登以「工人為中心」的貿易及經濟政策正產生成果,

要幾醜陋既國家,先至做得出一邊攪 ...
尾國跟本就係爛仔國

唔通美狗, 想同中國鬥平?

其實中國點不公平貿易?

低價高質產品賣比你美國影響本土工人生計?

咁你可以唔買中國貨,自己本土生產囉,有幾唔公平?

引用:
原帖由 freemind1 於 2022-8-11 18:59 發表
老尾最叻顛倒是非,用謊言欺騙世人,近代真係測驗人類智慧。曱甴黃人已被証實係智障,容易受騙

一百蚊美金人頭的富林克林,就係用謊言來寫新聞的第一人。依種就係美國精神

其實美國覺得中國搵佢笨可以唔買,中國又無出槍炮逼美國買野。

純粹的自由貿易,只存在於沒有國家的世界.

海關部門從美國King Meat Service, Inc.(註冊編號426)企業輸華牛肉中驗出萊克多巴胺(又稱瘦肉精)。根據《中華人民共和國食品安全法》、《中華人民共和國進出口食品安全管理辦法》規定,暫停該企業自周四後啟運的肉類產品進口申報。海關總署在官方微博公布上述訊息,又稱已通報美國農業部。

香港也應該暫停美國牛肉!

新方法,係唔係將啲大話再講大啲?

講左幾年都仲係話出方法, 垃圾國家即係垃圾國家

不斷方法~不斷失敗

引用:
原帖由 人之初大大 於 2022-8-11 23:25 發表

尾國跟本就係爛仔國
流氓政權,黑3人最崇拜

我想買你D貨,但你也要買番我D貨先叫公平,神奇!

引用:
原帖由 T2. 於 2022-8-11 18:49 發表
美國貿易代表戴琪周三(10日)於拉斯維加斯向美國鋼鐵工人聯合會表示,總統拜登以「工人為中心」的貿易及經濟政策正產生成果,

要幾醜陋既國家,先至做得出一邊攪 ...
好醜陋

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]