• 瀏覽: 24,520
  • 回覆: 154
  • 追帖: 2
+2
引用:
原帖由 T2. 於 2022-8-11 18:49 發表
美國貿易代表戴琪周三(10日)於拉斯維加斯向美國鋼鐵工人聯合會表示,總統拜登以「工人為中心」的貿易及經濟政策正產生成果,

要幾醜陋既國家,先至做得出一邊攪 ...
好快眾議院都唔係民主黨啦
仲有咩招先得

點樣不公平法呀,係咪想買貨唔洗比錢?

最好禁所有中國貨,睇吓邊個卜街

引用:
美國貿易代表戴琪周三(10日)於拉斯維加斯向美國鋼鐵工人聯合會表示,總統拜登以「工人為中心」的貿易及經濟政策正產生成果,

戴琪是一個最醜陋無恥的女漢奸!

正產生效果 = 貿易逆差不斷擴大

引用:
原帖由 galileo2013 於 2022-8-11 19:25 發表

香討有很多人說,中共高官及子女有很多資產都在美國手上,甚至他們的子女都在美國。
只要美國凍結他們的資產,扣押他們的子女,中國又怎能不就範呢。
聰明呀.
中國都可以扣押在中國的外籍人士的資產, 尤其是香港民煮人士.

老尾慣性俾人賺頭蝕尾,唔屈服就搞硬你

戴畸不如用方法(新舊方法不拘)解釋下,尾國補貼晶片行業有幾公平啦。

算吧啦,廢琪

做貿易你情我願。有什麼公平不公平。一斤豬肉係幾多錢就幾多錢。冇人強迫你。你老味搞關稅。物價上升。就要國民埋單。一切責任都係你呢個政府自己做出嚟。世界上以物換物。天公地道。人哋生產成本低。你老味生產成本高。就要人哋買你啲貴野。這個貿易當然有順差。一美元兌日元幾多。一美元兌人民幣幾多。一美元兌英鎊幾多。在這情況下大家都明白。強美元扼殺其他貨幣。這是公平不公平嗎反過嚟指責他人貿易壓迫。完全沒有根據。美國祇有沉淪下去。

憎人富貴 
厭人貧

引用:

唔去中國買貨咪冇問題囉最多通脹多10%之嘛!

引用:

禁止所有中國貨入口美國。

期待新方法,睇吓咩死橋!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]