• 瀏覽: 12,345
  • 回覆: 82
一路向西

清零政策係中國首要公共衛生任務
邊個反對就係煽動

引用:
原帖由 長谷川先生 於 2022-8-11 20:20 發表
清零政策係中國首要公共衛生任務
邊個反對就係煽動
大陸依家都唔講[動態清零], 而係講[靜態管理].

清零唔係無可能,點維持到零輸入零本土先係問題嘛!

香港呢幾年的死亡人數有冇多咗? 如果平均數都係差不多, 咁就唔好搞咁多嘢防疫.
反而呢幾年真係多咗人跳樓死, 因為冇錢冇命.

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2022-8-11 19:48 發表
老坑就係特登唔打針, 由上天決定生死, 香港冇可能因為要保護老坑長命百歲, 而要全香港人陪葬.
依家死唔少已打針

大公報社論真係寫得好好,簡直講出我心聲
不愧為公信力數一數二既報章

個人建議真係要好好考慮下更嚴厲措施
例如:
餐廳全日禁晒堂食,所有室內外運動場地,表演場地,k房,投注站,酒吧,髮型美容應要繼續保持關閉
本地旅行團要保持停止,學校考慮停課
會展果d 乜乜展覽都應該取消晒佢

直到病毒徹底消失晒先正式重開,咁先可以保證到「清零」

如果香港人好似澳門咁
俾d 耐性,齊心d 為左國家人民健康著想,咁一早已經解決左問題

引用:
原帖由 mowind 於 2022-8-11 18:11 發表
2025可以清零
5202 都未必得啊
呢種病毒防不勝防,好在殺傷力比第一代低咗好多好多.
目前看來,清零政策並不現實

美肺清零的唯一方法就係要立即進攻美畜本土,只要殺死所有美畜害蟲,世界上絕大部份病毒同癌症,都會自然消失 !

青靈=戇鳩

一月份

不吐不快/香港戰疫必須堅持「清零」\潘麗瓊

時間:2022-01-25 04:24:53

引用:
原帖由 sam1681818 於 2022-8-11 19:25 發表

點解要介入?國內醫護來幫手都被黑醫護排斥欺凌,某些香港人唔接受中央幫忙,說三道四,中央何苦要自討苦吃
被排斥係因為中央無接管控制權。中央接管控制權的話,就全部由中央話事,不到黑醫護出聲

中央表面上收回香港,但實際香港只係一個國中國。中央無透過黑暴,疫情去真正實施全面管治權,真正理順兩者上下級關係

剩係香港,中國,澳門清零有乜用,全球唔一齊清,病毒又傳返入黎。

條友想作反? 妄議比卡超施政
煽動階層仇恨

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]