• 瀏覽: 32,809
  • 回覆: 220
+4
本主題由 飛天盒仔 於 2022-8-11 12:51 使用 提升卡 道具
「偷竊一個西瓜、一個蜜瓜、兩包布丁、兩包藍莓、兩包刺身、一包壽司和一包雞」。
偷咁多嘢,好易被人發現㗎。

引用:
原帖由 Joeycky 於 2022-8-11 13:27 發表
高層人工咁高,都要搞到要偷野,似乎醫護生活不似預期的悲哀。
刺激和貪心,唔關貧富事,係人格問題

引用:
原帖由 Joeycky 於 2022-8-11 13:27 發表
高層人工咁高,都要搞到要偷野,似乎醫護生活不似預期的悲哀。
以前聽過一個有錢佬嘅太太佢又偷嘢狂,就專登請人跟住佢老婆,佢老婆一偷完嘢就即刻幫佢畀錢,因為偷嘢有成功感, 呢個成功感係有錢都買唔到

l有冇名?

引用:
原帖由 tam_n 於 2022-8-11 17:40 發表
「偷竊一個西瓜、一個蜜瓜、兩包布丁、兩包藍莓、兩包刺身、一包壽司和一包雞」。
偷咁多嘢,好易被人發現㗎。
古龍 : 最危險的地方就是最安全的地方 犯罪心理學 : 偷一大堆先似唔係偷

1,醫護未必係黑嘅,不過偷竊真係唔岩囉。。。 可能佢地都係有樣學樣咁去解壓,希望唔好再比妖人風氣帶壞啦。。。 

2,妖人跳舞似破地獄。。。

黑醫護愛罷工愛偷嘢

引用:
原帖由 snoopy_fa 於 2022-8-11 17:43 發表

古龍 : 最危險的地方就是最安全的地方 犯罪心理學 : 偷一大堆先似唔係偷
多謝指教!又學到嘢。
(不過唔會以身試法。

西瓜咁大個都照偷 西鳩利

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-8-11 12:47 發表
香港真係多「黑醫護」
原來無時間救人係因為要去偷高價嘢

香港「黑醫護」偷呃拐騙淫毒假⋯⋯總有一瓣中

...
約埋一齊偷?共同嗜好?

尋求刺激感成功感,似病態多啲。

兩位醫生偷嘢食再偷食
磚頁人士真系鬼馬哦

兩個可能,一係吹水吹到唔記得比錢,一係有極嚴重心理病(鐘意偷嘢)咁高薪厚職,會貪少少嘢?

黑醫護冇個好人

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2022-8-11 12:47 發表
香港真係多「黑醫護」
原來無時間救人係因為要去偷高價嘢

香港「黑醫護」偷呃拐騙淫毒假⋯⋯總有一瓣中

...
樓主政治上腦,建議及早求醫

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]