• 瀏覽: 53,500
  • 回覆: 282
+15
引用:
原帖由 屙唔出屎 於 2022-8-11 13:40 發表

邊有得扮架,剛出黎做野食幾年燒味都會識分。。。
佢賣飯盒,切細舊以為無人知,之後比人罰左8000蚊

引用:
原帖由 ooqq88 於 2022-8-11 12:41 發表
買番盒榮華月餅留念先
以後無咗行船爭解纜,月餅我賣先

引用:
原帖由 onnam 於 2022-8-11 12:40 發表
一間間老店排住隊執笠,
香港再唔開關真係唔掂。
就算通關都只是方便香港人上去消費吃喝玩樂,自從黑暴潮後D大陸稍為有D錢那批走晒去東南亞玩了,來得香港玩那些都是稍低消費,有目的地去買D名牌野或去下買生活用品,香港又冇新玩意,大陸新玩意比香港重多,承曱甴貴言啦,攬炒了,還想沙士年代扶一下香港經濟呀,太天真了,香港人D咀臉臭晒了。通關後我相信普遍D水貨客也是香港人做,希望到時D曱甴放這班香港人一馬,給些少活路這班人。

心嗰句唔係一般嘅難食
啲菜式粗到呢

還有元朗大榮華

引用:
原帖由 pycicamn 於 2022-8-11 14:23 發表
還有元朗大榮華
弊在都係難食

引用:
原帖由 黑蟑螂群毆 於 2022-8-11 12:17 發表
黃人黑報話又糸封關令香港咁多結業。
黃色經濟圈,重整妓業,要妓者
經歷反修例風波後,藍店要陸續結業

N年前幫趁過九龍灣那間晚飯, 趕上菜趕收碟食得好唔自在, 又唔覺特別好味, 不想再去第二次了

經濟已經加劇向下走了,要準備了

老實講,一間鋪頭賺咗20年錢,蝕兩年就話要執,咁就真係執7咗佢好過,比其他生意人哋做

賺就靜雞雞

引用:
原帖由 onnam 於 2022-8-11 13:38 發表

佢哋唔比香港開關?
係見到有死曱甴所以唔嚟香港

一雞死一雞嗚,緣起緣滅,世界就係咁

時代唔同,而家40歲以下嘅,已經唔多去酒樓飲茶食飯,去都唔會密!

見到肥韜咁肥都唔敢食啦。啦

五年前參加一個內地包團之旅行團,中午去肥韜開之飯店。餐廳入口幅牆噴上肥韜全身照,四枱團友都淺嘗即止,大部分團友尤其是女士,見到肥韜個超級肥腩,個個冇哂胃口!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]