• 瀏覽: 14,754
  • 回覆: 32
+5
因管理不善而在全球最佳航空公司排名節節下跌的國泰航空奄奄一息,半年蝕近50億元。在航空業寒冬適逢返港檢疫措施放寬而稍見曙

呢d pk公司, 唔L係仲去見工呀

新聞來源連結:

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0811_00822_001.html

引用:
原帖由 太大粒 於 2022-8-11 09:16 發表
因管理不善而在全球最佳航空公司排名節節下跌的國泰航空奄奄一息,半年蝕近50億元。在航空業寒冬適逢返港檢疫措施放寬而稍見曙

呢d pk公司, 唔L係仲去見工 ...
你返緊咩公司

無得飛。蝕入肉

引用:
原帖由 太大粒 於 2022-8-11 09:16 發表

呢d pk公司, 唔L係仲去見工 ...
你D德國波水吾掂。同國泰一L樣。@太大粒

尋日睇新聞講,澳洲航空 都一樣係咁,新冠疫情影響就大裁員,市道好返d就唔夠員工,令乘客排長龍,跟手急就招聘;即係話呢,唔止香港個國泰係咁做,全世界的航空公司 都一樣係咁做,在商言商真係無可口非!

好正常呀,當初有得飛又罷工無得飛當然止蝕啦,工司養你一世咩,

東謊都解除榮譽主席,2016知,今日割席。說謊報

無情?之前有肥雞餐架

國泰咁衰,小黃人一於唔好食回頭草
教訓國泰

引用:
原帖由 六嬸嬸 於 2022-8-11 09:47 發表

德妹拉去老強

引用:
原帖由 六嬸嬸 於 2022-8-11 09:47 發表

中皇馬 2:0 囉, 係度牙擦擦

@步憫豬

引用:
原帖由 太大粒 於 2022-8-11 11:35 發表

中皇馬 2:0 囉, 係度牙擦擦

@步憫豬
仲咩?

疫情停哂飛兩年,之前唔裁員邊有錢捱到今時今日?

引用:
原帖由 萬家懷舊的名錶 於 2022-8-11 09:42 發表

你返緊咩公司
大灣區航空
即將取代國泰香港龍頭地位

引用:
原帖由 步憫豬 於 2022-8-11 11:37 發表

仲咩?
佢條飛 #4 中皇馬2:0
7倍
不過蝕50蚊

估計响度牙擦擦,話自己估中2:0
@六嬸嬸 @肥仔天天

主題標籤 #國泰